Publicació: Les théâtres documentaires



LES THÉÂTRES DOCUMENTAIRES

Ouvrage collectif dirigé par Erica Magris et Béatrice Picon-Vallin.

Cada vegada més present a les escenes actuals del món, les formes documentals contaminen tots els dominis de l'espectacle viu. Quina relació tenen els artistes teatrals amb el document com a objecte inestable, protegit i problemàtic? Aquest llibre intenta il·luminar, tant com sigui possible, la immensa nebulosa dels anomenats teatres "documentals" i constitueix un suport tant de coneixement per als investigadors com un estímul per a la creació dels inventors del teatre.

En aquest llibre, l'anàlisi de les formes contemporànies està relacionat amb el fil històric que es desprèn de la Primera Guerra Mundial, i també analitza altres àrees de l'art i dels mitjans de comunicació. Els autors es basen en l’estudi de programes significatius a França, a Europa i amplien el camp d’investigació a l'Amèrica del Nord, l'Amèrica Llatina i l'Orient Mitjà. 

El lector també trobarà caixes temàtiques (extractes de publicacions, paraules dels artistes) i podrà descobrir les experiències i els èxits d'una gran varietat de grups o artistes (inclosos Sergey Tretyakov, Diaris vius, Peter Weiss, Joan Littlewood). , Gianina Cărbunariu, Rimini Protokoll, BERLIN, Mapa Teatro, Kris Verdonck, Katie Mitchell, Rabih Mroué i Lina Saneh, etc.).

Publicació en llengua francesa.
Col·lecció « Essais », domaine théâtre
488 pàgines


Entrades populars