Agustín Ortiz Herrera seleccionat pel projecte Barcelona Producció 2019-20 La Capella

Agustín Ortiz Herrera, 1970.

Agustín Ortiz Herrera seleccionat amb el projecte d'investigació Nomenar, posseir. Crítica de la pràctica taxonòmica a la convocatòria Barcelona Producció 2019-2020 de La Capella.

La pràctica artística d’Agustín Ortiz Herrera a Hangar investiga el lloc de confluència entre l’imatge en moviment i la performance. El seu treball explora les possibilitats semàntiques de les instal·lacions de vídeo no lineal i utilitza aquest mitjà per abordar de forma crítica qüestions com la interseccionalitat, la violència implícita en les relacions de poder, les contradiccions dels sistemes d’organització econòmica i les paradoxes que planteja la representació de la memòria. Les seves estratègies inclouen el desafiament de les jerarquies i les posicions automàtiques establertes entre espectadors i audiovisuals, així com la subversió de les expectatives mitjançant l’agitació de les interfícies i la provocació d’un paper actiu en el espectador.

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, ​​va estudiar cinema a la New School University de Nova York. Després d’un període com a guionista de ficció va tornar a la producció artística després de passar pel programa de Màster en Belles Arts de l’escola Konstfack d’Estocolm. Ha exposat el seu treball a diverses galeries d’Uppsala, Tromsø, Barcelona, ​​Berlin i Estocolm. També va participar en el bienal Open Art de Örebro de 2015 i va formar part de diversos mostres col·lectives en llocs com el Centrum för Fotografi, Supermarket Art Fair, Plataform Galeri Estocolm, Uppsala Konstmuseet i Konsthall C. Recentment va ser seleccionat per participar a la Residència Nordic Studio organitzat pel Rejmyre ArtLab. Va rebre el Premi Nils Johan Sjöstedts el 2016. A Barcelona ha col·laborat amb The Green Parrot en el comissariat dels esdeveniments Opavivará i Un Sentiment Oceànic organitzat per la Fundació Antoni Tàpies.

Més informació

Entrades populars