Exposició: Entre rueda y Bahamontes | Carlos Maciá & Misha Bies | Addaya Palma


Exposició
Entre rueda y BahamontesCarlos Maciá & Misha Bies Golas

07/06 - 31/07/2019
Art Palma Summer

Amb la col·laboració de l'ÁNGEL CALVO ULLOA

Inauguració: 06 / 06 / 2019 - 19:00h

El febrer de 2014 Carlos Maciá i Misha Bies Goles van recórrer durant tres dies els carrers de Madrid. Buscaven alguna cosa, una excusa per a armar junts un projecte, i el buscaven per alguns dels llocs que altres vegades havien recorregut junts. 

Durant aquells passejos, cada objecte recollit es convertia de sobte en un llast que obligava a ser carregat a peu fins al primer pis esquerra del número 3 del carrer Guillermo Rolland, on continua estant Salón, aquesta estància que Ángela Cuadra i Daisuke Kato regenten com a espai de projectes. L'experiència va donar com a resultat una exposició titulada "En el coche de San Fernando", una instal·lació de rotunda sobrietat que poc o res tenia a veure amb el que habitualment resta d'aquest tipus de derives. 

Sense ambicions documentals, l'escultura central, "Homenatge a Gerardo Rueda", es va convertir també en un pòster realitzat per a l'ocasió en una antiga impremta vallecana centrada històricament en la reproducció de gran part dels cartells de boxa que encara poden veure's encolats als carrers de Madrid. 

Quin millor lloc que aquella impremta per a ocupar-se de l'homenatge a Rueda, situada en el veïnat en què un carrer porta el nom del pintor. Anys després, Carlos Maciá i Misha Bies Goles han decidit treballar de nou junts, i ho han fet mitjançant una col·laboració d'anada i volta, que s'ha anat cuinant en els seus respectius estudis. Cadascun ha intervingut alguns dels cartells impresos i els ha enviat a l'altre, perquè aquest treballi sobre ells. El resultat és un conjunt de peces que barregen la manera d'operar de tots dos, a vegades fins a límits tan confusos que el que ens esperem d'un correspon en realitat a l'altre i viceversa. 

"Entre Rueda y Bahamontes" és un exercici a mig camí entre el solemne i el patètic que pot resultar l'art. La qüestió és donar parella importància, per exemple, a la manera en què el pintor o el campió de ciclisme s'enfronten al seu treball, en la seva dedicació o en la seva solitud. Així, els plàtans de Bahamontes coronen aquesta escultura o suggereixen els pans amb què Picasso substituïa les seves mans a la foto que Robert Doisneau va prendre en 1952. 

Igual que la pintura, la fruita aporta un delit visual i metafòric que converteix l'aparentment indefens en un element pecaminós a ulls d'una societat catòlica com la nostra, i a això ha jugat l'art sempre, a treure'ns els colors i a fer-nos sentir testimonis d'una cosa prohibida. Ángel Calvo Ulloa

Addaya Palma
C/ de les Caputxines, 4
07003 - Palma (Illes Balears)
Tel 619 91 88 94
www.addaya-art.com

Entrades populars