Exposició: Forces tensionades | Jacinto Moros | Galeria Víctor Lope Art Contemporani | BCN


La Galeria Víctor Lope Art Contemporani inaugura el proper dijous 4 de juliol del 2019, a les 19h, l'exposició 'Forces tensionades', un projecte individual de Jacinto Moros. L'artista assistirà a l'esdeveniment.

Qui conegui el treball de Jacinto Moros reconeixerà a l'instant una de les seves peces en veure-la. Les línies corbes i abstractes de les seves obres ens resulten familiars. Tanmateix, cap de les línies que l'artista ha esbossat abans de crear una nova peça ha estat igual que l'anterior. Jacinto Moros ha estudiat el moviment i el desenvolupament del material a l'espai des de molts punts de vista diferents al llarg de la seva trajectòria artística.

En aquesta exposició individual, Jacinto Moros (Saragossa, 1959) ens presenta algunes de les seves peces més recents amb el nom de Forces tensionades, títol que resumeix breument aquesta nova evolució en les seves obres. Les seves noves escultures se centren en la tensió de les corbes i els moviments que dibuixen busquen assemblar-se a l'essència del cos humà, més enllà de la seva representació física.

Les formes anteriors omplien l'espai amb cercles i corbes plens de musicalitat, molt focalitzades en transmetre la gestualitat de l'aire o de l'aigua; però, les noves formes omplen l'espai amb gestos plens de sons amb força i convicció per generar aquest nou traç més humà, menys líric, molt compensat, però amb molta més tensió en les ones que desenvolupen les escultures.

Aquestes noves obres incorporen una nova expressió centrada en la torsió. Visualment pot semblar que les formes d'aquesta nova etapa escultòrica de l'artista estiguin en un desequilibri forçat, però, amb una nova mirada, veiem que cadascuna de les escultures estan summament equilibrades i pensades perquè ocupin l'espai just.

Gràcies al material tan primari que utilitza l'artista, fusta i paper, tant en les escultures com en els gravats, la seva obra ens transmet la complicitat entre el que és senzill i el que és complex, el possible i l'impossible. Totes les seves peces ens conviden a seguir amb la mirada les corbes de cada escultura, de cada gravat.

Tot d'una ens veiem immersos en un espai on el moviment que sembla fluir constantment està congelat per sempre en les seves peces, una paradoxa d'una gran bellesa estètica. L'exposició es podrà veure fins el dissabte 5 d'octubre del 2019.

Gallery Victor Lope Art Contemporani 
Carrer Aribau, 75
Barcelona, Catalunya


.

Entrades populars