Exposició internacional: Oteiza i l'estatuària d'Arantzazu, 1950-1969 | Museo Oteiza


L'exposició "Oteiza i l'estatuària d'Arantzazu, 1950-1969" analitza el projecte d'obra pública més important de l'escultor en el 50 aniversari de la seva finalització

Museu Oteiza: 19 juny - 27 octubre 2019

La intervenció escultòrica de Jorge Oteiza per a la façana de la Basílica d'Arantzazu constitueix l'obra pública més important realitzada per l'artista i representa un dels moments estel·lars de l'art i l'arquitectura moderna, a més d'un emblema de la renovació de l'estètica religiosa a el segle XX. 50 anys després de la finalització de la intervenció de l'escultor, l'exposició "Oteiza i l'estatuària d'Arantzazu, 1950-1969" analitza el projecte i mostra més de 200 peces, moltes d'elles inèdites, corresponents a aquesta intervenció.

La mostra està promoguda per Fundació Museu Jorge Oteiza, la Fundació Arantzazu Gaur i els Franciscans de Arantzazu i es proposa analitzar i difondre la significació artística i cultural d'aquest ambiciós projecte i es mostra en dues seus, el Museu Oteiza (19 juny - 27 octubre de 2019) i Grandiaga Topagunea, seu de la Fundació Arantzazu Gaur (juny 28 -27 octubre de 2019).

▪Conferencia. Oteiza a Arantzazu. De l'afebliment de l'expressió a l'espai receptiu. Conferència a càrrec d'Elena Martín, conservadora del Museu Oteiza i comissària de l'proyecto.Lunes 7 d'octubre, 19.00 h. Kutxa Kultur. Donostia.


▪ Seminari Oteiza: naturalesa --- laboratori --- Naturalesa
Gandiaga Topagunea octubre-novembre 2019. Organitza: Grups de recerca detectar i KREAREak del Departament d'Escultura de la Universitat del País Basc UPV / EHU.


Museo Oteiza
C/ de la Cuesta, 24 
Alzuza, Navarra, Euskalherria.
.

Entrades populars