Homenatge, audició comentada i concert: Roger Mas canta Verdaguer | 10 juny | BCN


Dilluns 10 de juny del 2019

Audició comentada: Verdaguer i la música
A càrrec d’Arnau Tordera.
Hora: 12.30 h. 
Preu: Gratuït. 
Es recomana reserva prèvia 

Homenatge a Verdaguer
Ofrena floral. 
Hora: 17 h. 
Preu: Gratuït 

Concert: Roger Mas canta Verdaguer
Hora: 18 h. 
Preu: Gratuït. 
Amb la col·laboració del Districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Organitza: MUHBA - Vil·la Joana.


MUHBA Vil·la Joana és un antic mas de la parròquia de Vallvidrera que està situat al bell mig de la Collserola. Aquesta edificació es va transformar en una casa d’estiueig al segle XIX i més endavant, entre els anys 1921 i el 1973, es convertí en un equipament d’ús educatiu. En aquest espai tingueren lloc les activitats de les escoles municipals Vil·la Joana, pioneres a Europa per la seva dedicació a fer una educació especial a alumnes invidents, sords i amb discapacitat intel·lectual.

A més, Vil·la Joana va ser la darrera casa que va acollir Jacint Verdaguer, un dels màxims i més reconeguts exponents de la Renaixença. Després d’una llarga malaltia, ell va morir entre les seves parets el 10 de juny de 1902 i des d’aquell mateix moment la casa va esdevenir un lloc de memòria del poeta. Per això, ja el 1963 algunes estances van convertir-se en el primer museu que era dedicat a la seva vida i obra.

Avui Vil·la Joana és alhora un memorial i una casa de i per a la literatura, un espai que posa de relleu i reivindica el valor de la paraula literària a partir de la figura de Verdaguer. L’escriptor esdevé l’eix vertebrador a partir del qual es presenta la història de Barcelona com una ciutat estretament connectada amb l’escriptura i que, a més, serveix per transmetre el fenomen de l’experiència literària universal. D’aquesta manera, el museu planteja un recorregut que transita per l’educació especial que es feia a Vil·la Joana, que continua recordant la rellevància social de la vida i també de la mort de Verdaguer i que finalitza per testimoniar la transcendència pública de la literatura.

En aquest espai, per això, s’han organitzat i s’organitzen tot un seguit d’activitats que giren al voltant d’aquestes temàtiques.




MUHBA Vil·la Joana.
Casa Verdaguer de la Literatura
Museu d’Història de Barcelona
Cra. de l’Esglèsia, 104 (Vallvidrera)
Barcelona, Catalunya

Entrades populars