Inauguració de l'Exposició: Connection/Connexió | N2 Galeria | Barcelona | 11 juliol


Pròxima inauguració de N2 Galeria. Es tracta de l'exposició "Connection/Connexió" de l'artista hongaresa resident a Barcelona, Brigitta Both, que tindrà lloc el dijous 11 de juliol del 2019, a les 19h, amb la presència de l'artista.

Tant experts en neurociència, com psicòlegs i filòsofs, coincideixen a destacar la importància de les relacions afectives per aconseguir la felicitat (o el que podríem anomenar una vida equilibrada). No només necessitem comunicar-nos amb els altres, també és fonamental per la sana formació de l'individu i el seu desenvolupament cognitiu donar i rebre afecte. 

Podem comprovar-ho a partir l'experiències personals, prestant especial atenció a les nostres emocions, escoltant-nos i identificant allò que ens fa bé, davant d'allò que ens fa mal. en aquest pla del coneixement derivat de l'experiència personal i de l'auto-observació (base també del pensament, com ja ho demostrés Montaigne), es mou l'artista plàstica de origen hongarès, Brigitta Both. A partir de la seva experiència personal derivada de l'emigració, va experimentar en carn pròpia com la connexió amb altres éssers humans era el que millor la ajudava a superar els difícils moments d'aïllament i d'exclusió com estrangera en Oxford, on va arribar el 2008 des de Budapest.

Després de rebre el XV Premi BBVA de Pintura Ricard Camí i presentar al Centre Cultural Terrassa, a finals de 2018, la seva exposició "Monocrom", arriba a N2 amb Connection / Connexió. Continuant amb l'ús exclusiu del blanc i el negre en els seus llenços, Brigitta Both treballa les relacions humanes, en particular les connexions que vivim amb altres persones, com podem trobar en l'altre consol, companyia i benestar.

Inspirada en la fotografia en blanc i negre, Brigitta Both pinta en un estil minimalista, entre la figuració i l'abstracció. Ha descobert la pintura monocromàtica com una forma simple però poderosa d'expressar la bellesa dels infinits matisos de les emocions humanes. Es pot percebre una tensió recurrent entre els negres i els blancs. Els seus blancs solen ser molt brillants i els seus negres, molt foscos: el blanc representa la puresa i l'harmonia en contrast amb el negre, que representa el drama, la pertorbació i la manca d'harmonia. 

Haver de marxar a viure a l'estranger i començar una nova vida en una cultura diferent pot posar en qüestió la identitat pròpia. Brigitta Both, després d'haver experimentat en primera persona, tracta temes com la soledat i el rebuig viscuts des de la perspectiva d'una dona. La seva solució: trobar confort i seguretat en l'altre.

Dr. Márton Münz

N2 Galeria
Carrer Enric Granados, 61
Barcelona, Catalunya

.

Entrades populars