La col·lecció d'Es Baluard es presenta en exposicions a Castelló i Buenos Aires


El museu inaugura avui l'exposició «Passat Continu. Col·lecció Es Baluard» a l'EACC Espai d'art contemporani de Castelló, mentre que ahir va obrir la mostra «Infinitud. Col·lecció Es Baluard» al Centro Cultural Kirchner - CCK (Buenos Aires), dins la programació de BIENALSUR

Les mostres incideixen, a partir dels fons d'Es Baluard, a la Mediterrània com a epicentre d'un viatge en el temps i les propostes creatives contemporànies sobre el paisatge i la sostenibilitat

27 de juny de 2019. Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma enforteix els vincles i relacions amb centres d'art i esdeveniments d'àmbit estatal i internacional amb la presentació de dues noves exposicions, a partir de la difusió de la seva Col·lecció, que incideixen a la Mediterrània i les propostes creatives contemporànies sobre el paisatge i la sostenibilitat.

En aquest sentit, avui s'inaugura l'exposició «Passat Continu. Col·lecció Es Baluard» a l'EACC Espai d'art contemporani de Castelló a les 20.00 hores, mentre que ahir, 26 de juny, a les 12.00 hores, es va obrir la mostra «Infinitud. Col·lecció Es Baluard» al Centre Cultural Kirchner - CCK (Buenos Aires), dins la programació de BIENALSUR, la Bienal Internacional de Arte Contemporáneo de América del Sur.

«Passat Continu. Col·lecció Es Baluard», comissariada per Nekane Aramburu (directora d'Es Baluard fins al 2019.03.17) i Soad Houman, és una mostra que pren la Mediterrània com a epicentre d'un viatge en el temps, organitzada per l'Institut Valencià de Cultura i presentada en l'EACC Espai d'Art Contemporani de Castelló.

Aquesta exposició, que es podrà visitar des del 28 de juny al 6 d'octubre de 2019, es planteja com un viatge en els temps que uneix estrats de memòria desenvolupats de forma rizomàtica entre obres que fan referència a diferents components socials, econòmics, històrics i emocionals prenent com a epicentre la Mediterrània, com a bressol de la civilització i contrapunt de relació entre Orient i Occident.

A la mostra es troben obres pertanyents a la Col·lecció Es Baluard dels artistes Elssie Ansareo & Alaitz Arenzana, Robert Cahen, Patty Chang, Carles Congost, Democracia (Pablo España & Iván López), Ana Gallardo, Iman Issa, Juan López, Teresa Matas, Bernardí Roig, Francisco Ruiz de Infante, Hassan Sharif i Eulàlia Valldosera.

D'altra banda, «Infinitud. Col·lecció Es Baluard» suposa una nova fase en què, a partir de la coorganització amb BIENALSUR, es posen de rellevància les propostes creatives contemporànies dels fons d'Es Baluard sobre el paisatge i la sostenibilitat.

L'exposició, que es podrà visitar des del 27 de juny al 24 d'octubre de 2019, integra una selecció de vídeos realitzada per Nekane Aramburu (directora d'Es Baluard fins al 17 de març de 2019) i Diana Wechsler (directora artístic - acadèmica de BIENALSUR). Entre ells, es troben obres dels artistes Lida Abdul, Irene de Andrés, Robert Cahen, Bouchra Khalili, Marcellvs L., Michael Najjar, Bernardí Roig, Francisco Ruiz de Infante, Amparo Sard, Javier Vallhonrat, Marcelo Viquez i Wolf Vostell.

Situat a la ciutat de Palma, Es Baluard preserva des del 2004, any de la seva obertura al públic, un fons de més de 700 obres d'art -procedents l'Ajuntament de Palma, Consell de Mallorca, Govern de les Illes Balears i Fundació d 'Art Serra, juntament amb dipòsits i donacions de col·leccionistes, entitats i artistes i adquisicions del propi museu-, realitzades entre finals del s. XIX fins a l'actualitat i vinculades a artistes de l'àmbit de les illes i/o de referència internacional.

Entrades populars