Trobades Artium amb els artistes: Concha Prada | Gasteiz, Euskadi | 6 juny


Sèrie Pols de Concha Prada (2004).

Trobades Artium amb els artistes: Concha Prada, autora de l'obra Pols
 Arabako ARTIUM Fundazioa, Gasteiz, Euskadi

Dijous 6 de juny del 2019, 19:00 h. 
Entrada lliure
Concha Prada és autora de la sèrie de fotografies Pols, pertanyent a la Col·lecció Artium i que ara és present a l'exposició Oroi. Queda molt passat per endavant. 

L'artista Concha Prada participarà el proper dijous 6 de juny del 2019 en una nova cita de Trobades amb artistes, el programa de conferències d'Artium que facilita un contacte directe amb alguns dels creadors presents en la Col·lecció del Museu Basc d'Art Contemporani. 

Prada és l'autora dela sèrie fotogràfica Pols, exposada a la Sala Sud del Museu dins de l'exposició Oroi. Queda molt passat per endavant. Aquest programa, que contribueix a l'objectiu de facilitar el coneixement de l'art contemporani, compta amb el patrocini d'EDP. 

La conferència de Concha Prada donarà començament a les 19:00 hores i es desenvoluparà entre l'Auditori i la sala d'exposicions, amb entrada lliure.

Concha Prada (Zamora, 1963) és una de les artistes més destacades dins el panorama de la fotografia contemporània a Espanya. Els seus impactants imatges es caracteritzen, en uns casos, per una escenificació molt cuidada i en altres per la recerca de l'abstracció i l'atenció al detall i el fragment en objectes quotidians i de l'àmbit domèstic. Als primers pertanyen, per exemple, sèries com El conte de la lletera i als segons la sèrie que actualment s'exposa a la Sala Sud del Museu Artium, Pols, datada del 2004.

En aquesta sèrie, que ha estat descrita com un espectacle còsmic, Concha Prada tria com a motiu d'atenció la pols domèstica, un element que envolta permanentment l'existència de l'ésser humà i que la major part del temps passa desapercebut. L'artista individualitza els elements més minúsculs d'aquesta realitat per observar-los i fotografiar-los a través del microscopi. Aquest conjunt de fotografies mostra imatges d'aparença abstracta però que responen a una realitat invisible, situada en un extrem de la dimensió de l'univers.

A més de les fotografies de la sèrie Pols, Artium posseeix en la seva Col·lecció una obra de Concha Prada pertanyent a la sèrie Ciutats invisibles, titulada Plaça de Sant Agustí, València i datada el 1998.

Trobades amb artistes és un programa de Artium i la Fundació EDP que facilita conèixer en primera persona a artistes presents a la Col·lecció Artium. El contacte directe amb els creadors permet un coneixement més profund de la seva obra i els seus processos de treball, i per extensió dels mecanismes que fan de l'art contemporani un fenomen clau en la societat actual.


Arabako ARTIUM Fundazioa
C/ Francia, 24
Gasteiz, Araba
Euskadi

Entrades populars