Exposició: Mar Vicente | Object and Painting | Coll Blanc Espai d'Art | Culla, Castelló


Mar Vicente | Object and Painting
Exposició i presentació del llibre

Del 13 de juliol al 15 de setembre del 2019.


Inauguració: 13 de juliol del 2019, amb la presència de l'artista i l'actuació especial de HIT PARIT.

La publicació fa un recorregut per l'obra de Mar Vicente, des de l'any 2006 al 2018.

Fitxa tècnica: Títol: Mar Vicente. Object and Painting
Editorial: Ritter Verlag
Pàgines: 176
Idiomes: Alemany, espanyol, anglès
Mesures: 23,7 x 17 cm
Preu: 25 €

Existeix una edició especial d'Object and Painting que consta del llibre, una sobrecoberta d'acrílic sobre tela i una funda. Cada exemplar està numerat i signat.

Edició: 25 unitats. Cada exemplar és únic.
Preu: 750 €
Preu promoció (el dia 13 de Juliol): 600 €

L'exposició presenta, a més d'exemplars de l'edició especial, treballs realitzats en l'any 2019.

Si una obra d'art consta de més de dues dimensions, ha de ser recorreguda i transitada per poder desvetllar totes les seves facetes i punts de vista.

"L'escultura no es pot experimentar sense el compromís físic de l'espectador, perquè el que l'objecte escultòric i el subjecte humà generen és el constant canvi de distàncies, el constant canvi d'angle visual. L'humà i l'escultura són magnituds constants". Però no són escultures, Mar Vicente crea una pintura tridimensional amb un principi de construcció modular a la qual cal acostar-se per reconèixer els plànols i les qualitats tècniques i materials. 

A l'establir-se una relació física i espacial, les obres bidimensionals muden a la tercera dimensió; el factor moviment que implica aquest canvi de perspectiva costat dels canvis inconstants de la llum afegeixen una altra dimensió més a aquests objectes: la dimensió del temps. El canvi d'estat, en el qual la constant coneguda d'una contemplació estàtica es converteix en una variable experimentada, porta l'espectador a una quarta dimensió.

(Barbara Oettl. La pintura com a procés reflectant i reflexiu. "Mar Vicente. Object and Painting" Ritter Verlag, pàg. 78)

Els objectes de Mar Vicente es componen a partir de formes primàries gairebé exclusivament quadrades i cúbiques que es deconstrueixen mitjançant talls, rotacions, desplaçaments i inversions per originar altres unitats geomètriques. Només un cop d'ull n'hi ha prou per tornar les geometries "planes" a la seva unitat original. Segurament Mar Vicente utilitza el mateix vocabulari de formes simples per les mateixes raons que ho van fer els minimalistes: pel fet que és una forma universalment reconeixible i relativament poc interessant. 

Alhora, és la manera que té l'artista per no desviar-se de la seva principal posicionament pictòric ja que, segons el virtuós del quadrat Sol Lewitt: "una forma més complicada seria massa interessant en si mateixa i ensombrecería així el significat del conjunt. No s'han d'inventar noves formes. Quadrat i cub són simètrics i eficients." 

(Barbara Oettl. La pintura com a procés reflectant i reflexiu. "Mar Vicente. Object and Painting" Ritter Verlag, pàg. 79)

Coll Blanc Espai d'Art
Mas de Tomás, Partida Matella
Culla, Castelló, Pais Valencià
http://www.collblanc.es 


Més informació 

.


Entrades populars