Exposició: Jordi Sàbat. 'Ce n’est pas une pipe, c’est une exposition' | Galeria Anquins | Reus


Jordi Sàbat. 
Ce n’est pas une pipe, c’est une exposition.

Del 27/9 al 23/11/2019
inauguració: Divendres, 27 de setembre del 2019, a les 19.30h 
Amb la presència de l'artista.

Galeria d’art Anquin’s
Campoamor, 2. Reus, Catalunya

La galeria d’art Anquins comença la nova temporada amb l’exposició de Jordi SÀBAT (Palafrugell, 1960), artista amb una dilatada trajectòria en el món de l’art i el disseny gràfic que realitza la seva primera individual a Reus.

Amb unes composicions d’un impacte expressiu irresistible, l’obra de Jordi SÀBAT es pot incloure en el terreny de la poesia visual. El joc constant d’interpretacions i reinterpretacions d’objectes i paraules que proposa Sàbat té el mèrit de ser capaç de provocar a l’espectador un somriure al mateix temps que una reflexió profunda.

Tal com ja ens revela el títol de l’exposició: Ce n’est pas une pipe, c’est une exposition - una picada d’ull a Magritte- es tracta de jugar amb la interpretació del significat de les paraules i dels objectes, d’un intent de fer pensar, de fer que el concepte s’esdevingui pintura, d’explicar històries i petits contes, de reescriure els objectes banals canviant-los de context i d’època i de parar el temps.

Pel que fa al seu procés creatiu, l’artista ens comenta: “Com a comunicador, crec que cal partir d’un procés conceptual que et permeti pensar en primer lloc què vols dir i amb quina forma o objecte existent ho vols dir. Després, hi ha el procés de proporcionalitat, és a dir, el moment de decidir a quina mida cal produir-ho. I, per acabar, hi ha el procés de realització, que és quan transporto i transformo les idees a les formes planes, primer amb el traç i el color, i finalment amb una pàtina que unifica i amaga les formes inicials sota una capa càlida que ens transporta a moments de contemplació”.

Jordi SÀBAT va estudiar disseny gràfic a l’Escola Elisava de Barcelona on ara exerceix de professor a la vegada que imparteix classes a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. El disseny va ser el primer camí que va fer servir per satisfer la seva necessitat de comunicar. Després, va venir la il·lustració, activitat que de forma natural va donar pas a la pintura. La pintura és ara la seva manera d’explicar històries; unes històries que, una vegada estan elaborades i exposades, passen a ser dels que les miren.


.

Entrades populars