Antoni Tàpies i les músiques d’Àsia: Concert de llaüt xinès amb Cheng Yu | 13 nov.


Cicle de concerts 'Antoni Tàpies i les músiques d’Àsia', de la Fundació Antoni Tàpies, que ens apropa a algunes idees presents a l’obra d’Antoni Tàpies vinculades a diverses cultures d’Àsia, concretament l’índia, la japonesa i la xinesa.

El tercer concert del cicle estarà dedicat a la música xinesa. La gran intèrpret xinesa Cheng Yu ens oferirà un concert de pipa (llaüt xinès), en un concert que ens permetrà apropar-nos a les sonoritats de la música d’aquesta cultura mil·lenària. Aquest últim concert del cicle tindrà lloc el dimecres 13 de novembre de 2019, a les 19.00 h.

Cheng Yu és internacionalment reconeguda com a virtuosa de la pipa i el guqin xinesos. El 1988 va ser seleccionada com solista per a l’Orquestra Nacional Tradicional Xinesa a Pequín. Investigadora especialitzada en música xinesa, va obtenir el seu doctorat en etnomusicologia a la SOAS University of London (Escola d’Estudis Orientals i Africans de Londres).
Cofundadora del UK Chinese Ensemble i del reconegut Silk String Quartet, ha interpretat la pipa i el guqin en mes de quaranta països i ha publicat diversos àlbums amb aquests dos instruments.
Resident a Londres, actualment ensenya i investiga a la SOAS University of London.

Aforament limitat. Inscripció prèvia: activitats@ftapies.com.

Activitat en col·laboració amb el programa de músiques d’Àsia de l’Escola Superior de Música de Catalunya i Casa Àsia.
Més informació sobre l’artista

Més informació sobre l’instrument i la seva música:


.

Entrades populars