Exposició | Juan Uslé | Unsettled | Barcelona Gallery Weekend | Galeria Joan Prats

JUAN USLÉ. Unsettled

Exposició
JUAN USLÉ | Unsettled 
10/10/2019 - 28/12/2019

Barcelona Gallery Weekend
Galeria Joan Prats

Inauguració: 10/10/2019, a les 19.00h

Xerrada: Juan Uslé & comisari Javier Sánchez Martínez
11/10/2019, a les 18.30h (esp + eng)

Quarta exposició individual de Juan Uslé a Galeria Joan Prats, titulada 'Unsettled', que recull les seves últimes pintures i fotografies. 'Unsettled' significa inestable però també variable, inquiet, alguna cosa que inclou a contraris, o una paradoxa. En les pintures d’Uslé les franges de color fluctuen, no tenen un inici i un final definit, i remeten al pas del temps, les hores, les estacions, els paisatges que canvien, com Bèrnia, serralada situada al sud-est de la Península Ibèrica , un lloc d'inspiració per Uslé, entre molts altres.

En les pintures d’Uslé les franges de color fluctuen, no tenen un inici i un final definit, i remeten al pas del temps, les hores, les estacions, els paisatges que canvien, com Bèrnia, serralada situada al sud-est de la Península Ibèrica , un lloc d'inspiració per Uslé, entre molts altres. El treball de Juan Uslé reflexiona sobre les possibilitats de la pintura. En paraules seves: “Parlant de pintura, jo també parlaria del seu tremolor, de la seva ‘no fixació’, del seu recorregut o, millor encara, del que entenem com a desplaçament.” Formades per pinzellades repetides, encara que mai idèntiques, les seves obres es caracteritzen pel moviment i el ritme, i invoquen l'entorn que li envolta, i alhora, l'energia de les pulsions del cos. Uslé crea un idioma pictòric on es barregen aspectes formals o metalingüístics amb la seva experiència vital, a més de les al·lusions al temps i al propi procés de creació. Segons Juan Uslé: “El temps és allò que ens queda. Jo ho concebo com una superfície horitzontal on es diposita i transfiguren successos del passat i del futur. Moltes de les meves obres petites semblen prolongar-se, estendre's en l'espai. Suggereixen un anomenem-li paisatge o espai de múltiples horitzons juxtaposats.” 

A l'exposició, Uslé presenta formats petits, que creen una relació de proximitat i intimitat al costat d'obres de gran format, la dimensió més gran amb què ha treballat i que va iniciar el 2017. Les obres petites s'organitzen en famílies, i parlen de la repetició, però també contenen individualment una identitat pròpia. L'exposició es completa amb dues fotografies, també de dues dimensions molt diferents. Fan al·lusions a la pintura i invoquen al recolliment i l'emoció del descobriment. Interpel·len, com les seves pintures, a la nostra capacitat de veure, pensar, percebre i sentir. 

Juan Uslé (Santander, 1954), viu i treballa entre Nova York i Saro (Cantàbria). Ha presentat la seva obra a la 51 Bienal de Venècia (2005), a la Documenta 9 de Kassel (1992), i a la II Bienal d’Istambul (1991), i va obtenir el 2002 el Premi Nacional d’Arts Plàstiques. La seva obra pictòrica i fotogràfica s’ha exposat en nombrosos museus i centres d’art com el Kunstmuseum de Bonn, el Centro Galego de Arte Contemporanea de Santiago de Compostela (2014); Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani, Palma de Mallorca, Marta Herford, Alemania (2010); Kunsthalle Emden, Alemania (2009); MUDAM, Luxemburg, ARTIUM, Vitoria (2008); CAC, Màlaga, Domus Artium, Salamanca, Fundació La Caixa, Barcelona (2007); Salvador Dalí Museum, St Petersburg, Florida, Alburquerque Museum, New Mexico (2006); Fundación Marcelino Botín, Santander, IMMA Irish Museum of Modern Art, Dublín (2004); MNCARS, Madrid (2003); Museum Morsbroich, Leverkusen, Alemania (2002); Museo Serralves, Porto (2001). Ha presentat recientment una exposició d’obra sobre paper titulada ‘Notes on SQR’ al MACE d’Eivissa.

És un plaer presentar la quarta exposició individual de Juan Uslé a Galeria Joan Prats, titulada 'Unsettled', que recull les seves últimes pintures i fotografies. 'Unsettled' significa inestable però també variable, inquiet, alguna cosa que inclou a contraris, o una paradoxa. En les pintures d’Uslé les franges de color fluctuen, no tenen un inici i un final definit, i remeten al pas del temps, les hores, les estacions, els paisatges que canvien, com Bèrnia, serralada situada al sud-est de la Península Ibèrica , un lloc d'inspiració per Uslé, entre molts altres.

+ informació

.

Entrades populars