Exposició: Llotja i Massana. 42 mans, 2 projectes i un mateix fi l conductor: Guinovart | Agramunt


Exposició:
Llotja i Massana. 42 mans, 2 projectes i un mateix fi l conductor: Guinovart

Espai Guinovart
Pl. Mercat s/n, 
Agramunt, Catalunya.

La Fundació Privada Espai Guinovart d’Agramunt es complau a convidar-vos a l’exposició.
La inauguració de l’exposició tindrà lloc el diumenge 1 de desembre de 2019, a les 12.30 h.

L’exposició romandrà oberta de l’1 de desembre de 2019 al 23 de febrer de 2020

Aquesta exposició, realitzada pels alumnes de l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja i de la Escola Massana està enfocada a un públic jove, alumnes de col·legis i instituts, els qui seran, en definitiva, els creadors, artistes i espectadors del demà.

Amb els títols «La Matèria Editada» i «Invasions de l’Espai Creatiu: Intervencions en Homenatge a Josep Guinovart», l’Escola Massana – Centre d’Art i Disseny i l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona van articular dos projectes amb l’objectiu d’apropar la figura de l’artista Josep Guinovart als seus alumnes a través de l’experimentació.

Mentre que els alumnes d’Arts del Llibre de l’Escola Llotja treballaven reestampant una planxa original editada per l’artista, però amb total llibertat creativa, els participants de l’Escola Massana experimentaven amb la matèria i realitzaven un llibre d’artista.

Sota el guiatge dels seus professors, i dels col·laboradors que anaven enriquint els tallers amb xarrades i demostracions, els alumnes d’ambdues escoles s’han endinsat d’una manera activa en el coneixement de l’obra d’un dels artistes més rellevants de l’informalisme català i han pogut dialogar amb les seves obres i crear les seves pròpies peces utilitzant cadascun el seu llenguatge plàstic.

L’experiència i el resultat d’ambdós projectes han estat tot un èxit per la qualitat de les obres i pel format dels cursos, que han permès als alumnes fer un treball transversal i sortir de l’aula a la recerca i descobriment de materials i eines que han fet possible l’elaboració de les seves peces.

Les obres aquí exposades són el magnífic resultat d’aquests dos projectes: les vuit reinterpretacions de les planxes de Guinovart i el llibre d’artista configurat per onze obres matèriques.

Des de la Fundació Espai Guinovart Agramunt volem agrair la implicació, la complicitat i l’entrega de l’Escola Massana i de l’Escola Llotja, que des del primer moment es van engrescar amb la proposta, i als alumnes que hi han participat, el seu compromís i l’acurat treball.

Maria Guinovart
Presidenta Fundació Espai Guinovart


.

Entrades populars