Exposició sobre Antoni Tàpies a la galeria Pace de Ginebra, Suïssa | Fins el 10 gen.

Vista de sala de l'exposició Antoni Tàpies, Nov 8, 2019 – Gen 10, 2020, Pace Gallery, Geneva © Fundació Antoni Tàpies / Artists Rights Society (ARS), New York / VEGAP, Madrid

Exposició: Antoni Tàpies
8 de novembre de 2019 - 10 de gener de 2020

Pace Galery
Quai des Bergues 15-17
Ginebra, Suïssa

Inauguració: Dijous 7 de novembre de 2019, a les 18h - 20h

La galeria Ginebra-Pace presenta una exposició d’obres de l’artista català Antoni Tàpies a Quai des Bergues, Ginebra, Suïssa, del 8 de novembre del 2019 al 10 de gener del 2020. L’exposició explora les investigacions principals de l’artista sobre les transformacions. físiques i espirituals, mitjançant els signes i els símbols. L’exposició és organitzada en col·laboració amb la familia Tàpies i commemora els vint-i-set anys de representació de l’artista per la galeria Pace.

Durant gairebé set dècades, Tàpies -artista, crític d’art i instigador de la seva fundació- va crear un cos d’obra ric i singular que va redefinir la pintura a través de la matèria i els colors. Les seves obres influeixen així en les generacions futures d'artistes i fascinen comissaris i museus d'arreu del món.

L’exposició recull dues dècades de l’obra de Tàpies, del 1990 al 2008, presentant tant pintures com dibuixos, l’exposició revela la seva constant experimentació.

Una de les obres mestres de l’exposició, Colador i Tassa (1998), és una barreja de fusta fosca amb una textura terrosa, esquerdada i els objectes quotidians que han donat nom a aquesta taula: una copa i un colador. te. L'obra ha estat presentada en grans retrospectives museístiques, sobretot a l'exposició From Inside del Museu d'Art Pérez de Miami (2015) i Antoni Tàpies: Retrospectiva al Museu d'Art Contemporani de Barcelona i a la Fundació Antoni Tàpies (2004). Després va tornar al Museu d’Art de Zapopan, Jalisco, Ciutat de Mèxic (2005); al Museu d’Art Contemporani Hara, Tòquio (2005); i al Museu d’Art de Singapur (2005).

Antoni Tàpies ha conreat un variat llenguatge visual que es manifesta en la complexa fusió de materials, gestos i símbols procedents principalment de la seva Catalunya natal i els seus estudis sobre tradicions espirituals orientals i occidentals. Sovint utilitza la primera lletra del seu primer cognom o símbols com ara la creu o la X, que reflecteixen idees de resistència, misteri i allò desconegut. Aquests signes es poden veure, per exemple, a l'obra Plat Blanc (2008), Signs

La primera retrospectiva de Tàpies a Suïssa va tenir lloc el 1962, a la Kunsthaus de Zuric. El mateix any, l'artista va realitzar un mural de més de setze metres de llarg a la biblioteca de l'Escola de Negocis de Sant Gall. El 1967, el Kunstmuseum St. Gallen també va dedicar una retrospectiva. El 1968, va executar tres grans pintures amb tinta índia sobre tela cosides per al convent dels caputxins de Sion, dissenyat per l'arquitecte Mirco Ravanne. La seva darrera gran exposició a Suïssa data del 1973, al Museu Rath de Ginebra.

Antoni Tàpies (nascut el 1923 a Barcelona i ​​mort el 2012 a Barcelona) és reconegut com una de les principals veus artístiques de l’Europa de la postguerra. Treballant en paral·lel amb l’expressionisme abstracte Gutaï, l'Art informal, el taquisme i l'Arte Povera, Tàpies va pensar que el seu temps justificava un nou mode d’expressió existencial.

Influenciat per mètodes surrealistes, mentre formava part del grup d’avantguarda català Dau al Set, de la Barcelona de postguerra, va arribar a desenvolupar una forma única d’automatisme i a rebutjar la representació i els plans de la imatge il·lusionista. Ha incorporat a la seva obra materials no convencionals, com ara el tèxtil, la palla, les deixalles i diversos objectes, accentuant així la seva naturalesa tàctil i material. Les superfícies terroses es relacionen amb temes d’entropia i decadència, convidant l’espectador a trobar la bellesa en allò que sembla abandonat. L’obra de Tàpies queda entre figuració i abstracció, matèria i misticisme, com ho demostren les seves pintures, escultures, dibuixos, collages i gravats.

Pace és una important galeria d'art contemporani suïssa que representa a un gran nombre d'artistes internacionals dels segles XX i XXI. Sota la direcció del seu president i conseller delegat Marc Glimcher, Pace té un paper crucial en l’evolució de la història, la creació i el compromís amb l’art modern i contemporani. La reputació de Pace es basa en sòlides relacions amb artistes de renom.

Mentre la galeria es prepara per entrar a la seva setena dècada, la missió de Pace continua sent dirigida per la voluntat de donar suport als artistes més influents i innovadors i compartir la seva obra avantguardista. Pace compleix aquesta missió mitjançant un programa internacional dinàmic, format per projectes d’artistes, instal·lacions públiques, col·laboracions institucionals, investigacions i escrits dels més importants grans comissaris. Avui, Pace té set espais al món: dues galeries a Nova York, inclosa la nova seu inaugurada recentment al 540 West 25th Street; un a Londres; un a Ginebra; un a Palo Alto, Califòrnia; un a Hong Kong i un a Seül.


.

Entrades populars