Performance feminista de Nora Turato sobre les 'donas de fora' sicilianes | Bèrgam | 15 nov.


ArtDate - Festival d'Art Contemporani
9a Edició
Essere Parte | Being Part Of
14 de novembre de 15, 16 i 17 de 2019
Bèrgam, Llombardia

Conferència inaugural
13 de novembre de 2019 
Sala Curò
Piazza Cittadella, 8 Città Alta  
Bèrgam, Llombardia

Divendres, 15 de novembre de 2019
A les 19.30h
Performance de Nora Turato
I’m happy to own my implicit biases
Fondazione Museo di Palazzo Moroni
Via Porta Dipinta, 12 Città Alta
Bèrgam, Llombardia

Co-comissariada per: Maria Marzia Minelli i Claudia Santeroni

Ara fa un any, al desembre de 2018, a l'església de San Giovanni XXIII de Bèrgam, Hanne Lippard va presentar Syzygy 's. Enguany, un altre lloc simbòlic de Bèrgam ofereix un esdeveniment performatiu centrat en la presència escènica de les pràctiques artístiques i escultòriques i les potencialitats de l'ús de la veu.

Per a aquesta novena edició de l'ArtDate, The Blank i la Fondazione Museo di Palazzo Moroni porten, per primera vegada a la Llombardia, l'esdeveniment d'art contemporani a la sala de ball del Palazzo Moroni, el prestigiós edifici barroc situat al cor de la ciutat vella de Bèrgam. La performer Nora Turato, artista croata amb seu a Amsterdam, presentarà el divendres 15 de novembre del 2019, a les 19:30h, la seva actuació titulada I’m happy to own my implicit biases.

El text s'inspira en la tradició siciliana de les donas de fora. Es creu que durant la inquisició espanyola, aquestes dones foren marginades a causa dels seus suposats poders secrets i comportaments poc convencionals. Barrejant performance i veu, l'artista dóna vida a una anàlisi crítica sobre la llibertat d'expressió dintre del monòleg, on es combinen els assumptes personals i elements de la teoria feminista.

.

Entrades populars