VII Jornades de les colònies industrials | Konvent | Berguedà | 23 nov.


VII Jornades de les colònies industrials

Vegeu el cartell de l'acte ampliat

Konvent és un espai creatiu que dóna vida al patrimoni industrial en desús. És un antic convent de monges convertit des de fa anys en un laboratori experimental tant a nivell personal com artístic on hi conflueixen projectes molt diversos, especialment els que no tenen cabuda en el marc cultural institucional.

La reinterpretació del patrimoni és una de les claus del nostre llegat. Un compromís del que Konvent n’és partícip no tan sols en la reconstrucció sinó també en la documentació i recuperació de la memòria històrica. Per aquest motiu, les VII Jornades Konvent proposa un homenatge a les dones amb l’espectacle FIL.

Espectacle FIL
Dissabte 23 de novembre 2019, a les 19h

Dansa: Glòria Ros
Dibuix i dansa: Xavier Gabriel
Piano: Carles Viarnès
Música: Bea Vaca i Manuel Palma (Afterwork)
Composició de teles: Jordi Enrich (Iglú de vent)
Guió, imatge i direcció artística: María José Lizarte i Ricard Espelt

Fil és un espectalce dirigit per María José Lizarte i Ricard Espelt.
Una fusió de dansa, música, pintura on el públic s'endinsa a les profunditats d'un globus.
Un diàleg entre l’art i la barbàrie a través dels fils del capitalisme.
Imatge, teles, dansa, música i dibuix es combinen durant l’espectacle que transita des de la mitologia clàssica fins als nostres dies.

Fil.
Tot s’inicia molt abans que la primera paraula.

Acaba molt després de la darrera.
Malgrat tot, resulta més fàcil indicar l’inici de tot plegat que no pas el final.
Respira.
Calma.
Revela una veritat que encara romangui enfosquida.
Rebel•la’t.
Se sap molt poc de tot plegat.
De les dones, encara menys.Presentació del seu disc NUN
Dissabte 23 de novembre 2019, a les 20h

CARLES VIARNÈS - Pianista i compositor

Preu: 5€
Dissabte 23 de novembre 2019, a les 20h

Carles Viarnès va arribar al Konvent ja fa molt i molt de temps. Des d’aquells dies, en tenim una gran gran admiració, passió i compromís. Què hi havia abans de la creació? Segons els antics egipcis, un oceà inconcret que rebia el nom de “Nun”. La mateixa paraula es traduiria de l’esperanto com “Ara”. Un i altre concepte ens remeten al pas del temps, element central del nou disc (el quart) del pianista i compositor Carles Viarnès, una col·lecció de peces íntimes i evocadores que ens transporta a altres dimensions ignotes.

Les creacions de Viarnès dibuixen uns paisatges cinemàtics i hipnòtics, aparentment estàtics però en constant moviment. Un univers sonor auster però emotiu. Fràgil i a la vegada melancònic. Profund. Intemporal. Commovedor.

A cavall entre minimalisme i música contemporània, seguint el rastre de compositors com Górecki o Arvo Pärt, el músic igualadí parteix d’una sòlida formació clàssica però aporta també pinzellades d’electrònica i experimentació. I sempre amb el piano com a protagonista, amb referents com Nils Frahm, Max Richter o Hauschka.

+ informació

.

Entrades populars