El Palau dels Arquebisbes de Narbona (Occitània) i les seves col·leccions


L’antic Palau dels Arquebisbes de Narbona, Occitània, formen, amb el claustre gòtic i la catedral de Sant-Just i Sant-Pastor, un conjunt monumental únic, tant la residència, com la fortalesa, com el Palau dels Papes d’Avinyó.

Les sales del Vell Palau actualment alberguen les col·leccions d’arqueologia medieval (escultures, monedes, joies). Les habitacions medievals han conservat una decoració excepcional: l’antiga capella de la Madelena, flanquejada per un petit oratori amb decoració pintada, es comunica avui amb la sala del sostre pintada (de principis del segle XIII), la més antiga d'Occitània.

El Palau Nou, construït entre el segle XIV i el XIX, acull als apartaments dels antics arquebisbes les suntuoses col·leccions d’art de la ciutat de Narbona, dels segles XVII i XVIII, amb pintures d’escoles europees del XVI al XIX, mobles i una important secció de pintures orientalistes presentades amb la decoració exòtica i original. Les decoracions en aquests espais són abundants: els sostres pintats de la gran sala d’audiències (1634), la sala del rei (1632) i la gran galeria (1851) o el menjador dels arquebisbes (segle XVIII)
​​
El Palau dels Arquebisbes actualment s'està renovant i reestructurant per millorar l’oferta de la visita i presentar les col·leccions d’arqueologia prehistòrica, medieval i d’arqueologia a l'entorn d’un nou projecte científic i cultural, mentre que les col·leccions romanes de la ciutat s’aplegaran aviat al nou Museu Regional de l'Antiguitat de Narbona (Narbo Via).

Dates i horari d'obertura:

El Palau de l'Arquebisbe i les seves col·leccions estan obertes tot l'any:
De l’1 d’octubre al 31 de maig, tots els dies, excepte dimarts, de 10h a 12h i de 14h a 17h
De l’1 de juny al 30 de setembre, cada dia, de 10h a 18h

Tancaments anuals el 01/01, 01/05, 01/11, 11/11 i 25/12

Visites guiades gratuïtes o guiades amb cita prèvia per telèfon.

Palau dels Arquebisbes
7 rue Rouget de Lisle
Narbona, Occitània
Article realitzat en col·laboració amb InfOccitània.
.

Entrades populars