Museu Paul Dupuy de les arts decoratives i gràfiques de Tolosa de Llenguadoc


Paul Dupuy (1867-1944) va adquirir i restaurar el 1905 l’antic hotel Besson per tal de donar un marc adequat a les seves col·leccions. Hi va fundar el museu que portaria el seu nom.

Va esdevenir museu municipal l'any 1949 . El museu Paul Dupuy es va desenvolupar considerablement a partir d'aquest any gràcies a la tasca del seu primer comissari, Robert Mesuret . Enriquit per la distribució temàtica de les col·leccions municipals, el 1954 es va convertir en el museu de les arts decoratives i de les arts gràfiques. Avui, després d’haver estat renovat completament de 1980 a 1985, reuneix una important col·lecció d’obres que abasten un període des de l’edat mitjana fins al 1939.

La col·lecció d’arts gràfiques (dibuixos, publicacions...) és particularment rica en obres d’artistes de Tolosa i del Llenguadoc. L’extraordinari conjunt de rellotges, els tresors religiosos medievals, els ivoris, la ceràmica local i regional, però també els vidres, l’altar de Cordeliers (segle XIV), els mobles (Buffets de Tolosa, la farmàcia del segle XVII, les talles de fusta ...), armes, monedes i medalles... conformen aquesta important col·lecció d’arts decoratives.


Musèu Paul Dupuy d'arts decoratius e grafics
Carrièra de Pleau, 13
Tolosa, Occitània

Més informació

Article realitzat en col·laboració amb l'informatiu Infoccitània

.

Entrades populars