Exposicions, preformances i tallers pel 1er Aniversari del Centre LGTBI | BCN | 18 gen


FER ANYS ÉS UN ORGULL
1r Aniversari del Centre LGTBI de Barcelona 

El Centre LGTBI celebra el seu primer any de vida amb un complet programa d’activitats per a tots els públics. Brigitta Lamoure serà la mestra de cerimònies de la jornada. Amb l’humor i la ironia que la caracteritzen, ens guiarà pels diferents tallers, actuacions i instal·lacions artístiques. Us convidem a gaudir de la programació i a seguir fent del Centre un espai de trobada, reflexió i visibilitat sobre la diversitat sexual i de gènere. Fer anys és un orgull. Per molts més amb vosaltres!

18 gener 2020 11-22 h 
Programa d’activitats 

11–21 h 
Gent Positiva. VIH i sida, relats locals d’una història global (Espai expositiu) 

Aprofiteu la jornada per visitar l’actual exposició del Centre LGTBI, un homenatge a la memòria dels moviments que van ser capaços de generar espais de resistència a la crisi de la sida.

11–21 h 
The artist David Macho. Exposició performativa (Sala Gran) 

Un gran llenç pren vida. David Macho pintarà i improvisarà durant tot el dia, donant forma a una instal·lació performativa que reivindica un univers postmillennial ple de referències pop. L’obra final serà donada al Centre LGTBI. 

11–21 h 
Mural participatiu (Espai Manifesta’t) 
Un espai d’expressió col·lectiva. 

Un mural preparat per acollir reivindicacions, desitjos i anhels. Us convidem a deixar-hi la vostra empremta personal en forma de missatge. 

11–12 h 
Tots nosaltres 
Companyia Fes-t’ho com vulguis 
Contacontes (Sala d’actes) 

Us convidem a conèixer la diversitat familiar d’una manera divertida. Aquest espectacle està ple de sorpreses, música i plàstica. Parlarem de famílies de capsetes, campanes, pingüins... per trencar tota mena de prejudicis. 

12–17 h / 20–21 h 
De la festa ens alimentem, de la festa vivim 
DU-DA en col·laboració amb Hamaca Projeccions audiovisuals (Sala d’actes) 

Una successió d’imatges ens fan reflexionar sobre el valor de la festa com a ritual de cohesió i transformació irreversible, a través de mirades subversives. 

12–13 h 
Con katiuskas y a lo loco Chica Charcos 
Teatre musical (exterior Centre) 

L’humor, la poesia i la rebel·lia són els protagonistes del treball d’aquesta banda. Calceu-vos les ganes de cantar a la llibertat i prepareu-vos per celebrar la festa de la vida. 

12–14 h / 19–20 h 
Extinción 
Violeta Mayoral 
Performance artística (Tallers 2 i 3) 

Com us dieu? Aquesta performance ens ajuda a experimentar l’estranyesa del nom propi i l’arbitrarietat del seu significat. Ho fa descomponent la construcció sociolingüística de la identificació mitjançant la sacietat semàntica i la polifonia.

13–14 h / 17–18.30 h 
El gènere és un pegat 
Embrutafils 
Taller de serigrafia de carrer (exterior Centre) 

Voleu aprendre a serigrafiar sobre tela, paper i altres suports mentre explorem i qüestionem el sistema sexe-gènere establert? Aquest taller us permetrà conèixer el procés serigràfic i emportar-vos a casa la vostra creació. 

13–15 h 
L.A.S. 
DJs Música (exterior Centre) 

Una pantera i una lloba que vénen del retrofutur volen fer-nos ballar com una legió animal sincronitzada al ritme dels seus BPMs. 

13.30–15 h 
Queer food i te la menges 
Guerrilla Food Sound System 
Taller (exterior Centre) 

Una activitat familiar per tastar, barrejar i menjar en comunitat. Aquest és un taller de menjar queer al qual el veganisme, les jerarquies alimentàries, la transmissió de sabers i els maridatges (im)possibles quedaran en entredit.

16.30–17 h / 20–21 h 
Poetry jam for future 
ExpresArte + Xarxa Antirumors Poesia 
(Espai d’entitats no residents) 

La poesia pot ser transmissora de memòria i una eina de celebració i dissidència. Diferents poetes de diverses procedències han preparat una poetry jam. Us atreviu a participar-hi?

17–17.30 h 
Xocolatada Popular 
(exterior Centre)

17–18 h 
Colorete Colorado 
Personaje Personaje 
Espectacle de contes (Sala d’actes)

Una activitat infantil sobre migracions i diversitat sexual i de gènere, entre altres qüestions. Personaje Personaje ens explicarà diferents històries que crearan un espai de trobada per reflexionar sobre els estereotips de gènere presents a la cultura.

17–20 h 
Orgull Ràdio 
(Espai d’entitats no residents) 

La nova ràdio LGTBI no s’ha volgut perdre el primer aniversari del Centre! Se sumen a la festa amb un programa en directe carregat de sorpreses.

17–20 h 
El consultori mòbil de la pitonissa 
Lucero de Alba 
Performance itinerant 

Després d’un petit recés a les profunditats de l’Abisme de Dóna’ath, Lucero de Alba, tarotista per la gràcia d’Eleggua, torna a Barcelona amb el seu consultori nòmada.

18–19 h 
Come out to show them 
Clara Aguilar i Nora Haddad 
Performance (Tallers 2 i 3)

Una performance que es genera des de la improvisació i que mostra la possibilitat de viure entre les esquerdes d’un sistema opressor.

19–19.30 h 
Sebe 
Jonás de Murias 
Recital (Sala d’actes)

“Cante” i electrònica. Remescla de música local i material gravat o procedent d’arxius de tradició oral. El recital de Jonás de Murias és poesia antiga i electrònica, un rastreig que resignifica la memòria i allò que relacionem amb la identitat.

19–20 h 
¥€$Si Perse DJ set 
Música (exterior Centre)
La seva obra gira al voltant de la mutació de la performance artística institucional. Són dues ànimes contraculturals i futuristes que viuen allunyades de qualsevol tipus d’etiqueta estilística o de gènere. 

20–21 h 
Romeromartín 
Concert (exterior Centre)

Arriba el torn del flamenc 2.0, cridat a desafiar tots els prejudicis des de l’escenari. Una amalgama de sons electrònics i poemes dissidents.

21–22.30 h 
Putochinomaricón DJ set 
Música (exterior Centre) 

A Putochinomaricón li agrada el postinternet i fer natures mortes enfront del mirall del seu bany. No li agrada la precarietat social, moral i crítica de la nostra societat actual. La seva mare diu que és un vitamix de PCmusic, Charli XCX, Ecce Homo i Jawbreaker.  


.

Entrades populars