La Biennal d’Art Contemporani Català 2020 emprèn nova etapa


La Biennal d’Art Contemporani Català, creada fa quaranta-tres anys des de Sant Cugat del Vallès per Canals Galeria d’Art, emprèn una nova etapa de la mà de l’empresa bonart cultural que enguany celebra el seu 20è aniversari i que proporcionarà continuïtat a la biennal més antiga que es fa a tota la península, dedicada als nous creadors.

L’edició 2020 de la Biennal va estar en perill de desaparèixer, malgrat el suport que havia rebut per part de diferents col·lectius de l’entorn del món de l’art i d’algunes institucions públiques catalanes.

L’edició 2020 serà itinerant per Catalunya i l'organitzen i dirigeixen conjuntament en aquesta edició, Canals Galeria d’Art i bonart cultural.

Els organitzadors han decidit que l’actual edició sigui un resum de la tasca que Canals Galeria d’Art ha fet des de l’any 1977 fins avui, i per aquesta raó es convidarà a tots els participants, ja siguin artistes com membres del jurat, perquè se sumin en aquesta mostra col·lectiva que posa en relleu l’evolució de l’art contemporani a casa nostra. Alguns dels artistes emergents, que en el seu moment hi han participat, han esdevingut artistes consolidats en l’actualitat.

L’exposició parlarà també dels vint anys de bonart cultural, nascuda a Girona, i com les dues empreses van començar a col·laborar des de l’inici de la publicació i servirà per tancar els actes del vintè aniversari de l’editora i gestora cultural.

Amb la nova organització la Biennal s’inaugurarà el mes de setembre, a l’espai Isern Dalmau de la Fundació Lluís Coromina de Barcelona (Carrer Mallorca, 305). Posteriorment, farà el seu itinerari per Catalunya, fins a l’agost del 2021, en què es clourà a la ciutat de Tarragona.

La present edició compta amb el suport de diferents institucions públiques i privades.

Així doncs, l’edició 2020 serà una mostra singular i que reflectirà en bona mesura l'art contemporani en el país de la mà de dues plataformes culturals del territori.

A partir de la pròxima edició, bonart cultural assumirà l’organització amb el suport de Canals Galeria d’Art i s’estudiaran les directrius en aquesta nova singladura. Segons els organitzadors "es vol donar un nou enfoc, ja que els temps han canviat, les necessitats també i partint d’una molt bona base hem de generar noves dinàmiques, com no, també passar el relleu perquè un projecte de país com aquest tingui continuïtat”.


Entrades populars