Història Usurpada: nou web d'investigació que recupera la història dels Països Catalans

Recreació de la batalla dels Camps Catalàunics on les tropes de Teodoric I i dels romans van aturar les d'Atila.

Avui us volem recomanar el nou web de recerca en història de Catalunya titulat La història usurpada, impulsada per Bel·lònides. Aquest portal publica investigacions molt interessants sobre el passat del nostre país, fent incís en els orígens del poble català i les relacions d'aquest amb la els catalauns (o catalauni) de la Gàl·lia i els catuvel·lans (o catuvellauni) de la Britannia.

El web recupera el testimoni, sovint oblidat, de molts autors clàssic, romans i medievals, que ja citen als catalauns i als catuvel·lans, i reprèn la feina d'investigació de molts historiadors medievals catalans, que ja varen indicar, al seu dia, que els catalans podien tenir orígens molt antics que es remunten al segle III dC i més enllà. Dels catuvellauni de la Britànnia, per exemple, hi ha testimoni de la seva existència a partir del segle I aC. Tot plegat faria retrocedir en més de mil anys la història dels Països Catalans.

A més, el web recupera la feina feta en aquest terreny per historiadors moderns, com ara els francesos Fabien Régnier i Jean-Pierre Drouin, que relacionen els catalauni de la Belgica secunda amb els catalans peninsulars i els catuvellauni de la Britannia, o el testimoni de molts historiadors britànics que certifiquen la relació de parentesc directa entre els catalauni gals i els catuvellauni britànics. Tot plegat un tema apassionant i sorprenent que segur que us agradarà investigar en aquests dies de confinament.

+ informació

.

Entrades populars