Exposició: Takis | Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)


Takis

Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
Del 22 de novembre de 2019 al 13 de setembre de 2020

L’artista grec Takis (Panagiotis Vassilakis; 25.10.1925-9.08.2019) va ser pioner en la creació de noves formes artístiques utilitzant el magnetisme, la llum i el so. Takis va néixer a Atenes el 1925, però una part important de la seva carrera artística es va desenvolupar a París, Londres i Nova York, entre 1950 i 1970. Des de llavors va viure a Atenes fins la seva mort el passat mes d'agost. Aquesta exposició és la primera mostra individual de l’artista a Barcelona.

Al llarg de setanta anys de carrera, Takis ha creat algunes de les obres més innovadores i potents ‒a més de lúdiques‒ de l’art del segle XX, amb les quals ha reinventat els formats de l’escultura, la pintura i la música en relació amb l’energia. Takis va ser un dels pioners de l’art experimental més avançat de la dècada dels seixanta; en concret, la seva obra posava en relació la investigació artística amb la científica i la filosòfica. Encara que les seves primeres escultures feien referència explícita a la cultura clàssica grega, aviat va començar a innovar incorporant forces naturals ‒sobretot el magnetisme, la llum i l’electricitat‒ a les seves escultures i pintures, així com en accions. De manera semblant, va passar de la figuració a una obra que s’apropava més a l’abstracció experimental.

Comissariada per: Guy Brett (crític i comissari independent), Michael Wellen (conservador d’art internacional, Tate) i Teresa Grandas (curadora, MACBA)

Exposició organitzada per la Tate Modern i el MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona.


.

Entrades populars