Khadi Frays | Sophie Rowley | Side Gallery | Barcelona


Khadi Frays 
Sophie Rowley

Side Gallery
Barcelona, Catalunya

Khadi Frays és una sèrie de peces tèxtils de paret de la dissenyadora establerta a Berlín, Sophie Rowley, desenvolupades durant una recent estada d'un any a l'Índia. Estan inspirats en l’Esperit Khadi, un terme indi que descriu l’estat de paciència il·limitada. 

A Khadi Frays, es van invertir les accions repetitives de les tècniques convencionals del teixit a mà. En lloc de construir el material amb fil, un sòlid bloc de múltiples teixits forma el punt de partida. Cada capa experimenta un procés destructiu minuciosament calculat, durant el qual es retiren més de 10.000 fils, deixant enrere els acabats. En aquests blocs de material, es creen textures multidimensionals que disminueixen gradualment cap a la capa base. Les diferències de pes i tensió i la trama condueixen a subtils variacions d'ombra i, depenen de l’angle, de perspectiva que produeixen reflexions a les superfícies.

Sophie Rowley (Nova Zelanda, 1986) és una dissenyadora de materials amb seu a Berlín. Amb una formació acadèmica en disseny tèxtil, va completar el MA Material Futures a la Central Saint Martins a Londres el 2014. A través de la investigació i l’experimentació, empeny la físicitat dels materials fins als seus límits, revelant noves característiques i una estètica inesperada. Mitjançant una àmplia gamma de tècniques, el seu enfocament se centra en la sostenibilitat i el desenvolupament de materials innovadors.


.

Entrades populars