La conservació de l’art contemporani. Cicle de xerrades | Fundació Tàpies | Barcelona

Mònica Marull, restauradora de la Fundació Antoni Tàpies.

Mònica Marull, restauradora de la Fundació, ens ofereix un cicle de xerrades al voltant de la conservació de l’art contemporani que tindran lloc a diversos espais del museu.

Calendari de conferències del cicle:

Introducció a la conservació d’obres sobre paper 
Dijous 9 de juliol del 2020

L’obra gràfica, els cartells o els dibuixos originals són un tipus d’obres que tenen en comú el suport sobre el qual han estat creats i, per tant, comparteixen les condicions que calen per a la seva conservació. En general, les dificultats en la preservació giren a l'entorn de quatre aspectes: la fragilitat del suport, les condicions ambientals del lloc on es troben, els possibles sinistres naturals o accidentals i els danys que puguin rebre a causa d'una manipulació inadequada (vandalisme, restauracions defectuoses, etc). A la xerrada es mirarà d’entendre quins són els agents que deterioren els suports de les obres i com allargar-ne la vida.
El revers de les obres d’art 
Dijous 15 d’octubre del 2020

Quina informació s’amaga al revers d’una obra d’art? Normalment no tenim l’oportunitat de veure aquesta part de les obres. Tant si la peça es troba en una sala d’exposicions com si està reproduïda en un catàleg, el revers és la part de l’obra que sempre queda amagada. Aquesta xerrada descobrirà quines són les dades importants que se situen a la part posterior de les obres, com ara la fitxa tècnica, la signatura de l’artista, les intervencions de restauració, la seva procedència i els seus viatges.


.

Entrades populars