Ordenant plans a l'espai | Iñigo Arregi | Galeria Víctor Lope Arte Contemporáneo | BCN


Iñigo Arregi Zumeta, el artista infinito, (escultura) 2020.


Ordenant plans a l'espai
Iñigo Arregi

18.06.2020 - 10.09.2020
Galeria Víctor Lope Arte Contemporáneo

La Galeria Víctor Lope Arte Contemporáneo inaugura el proper dijous 18 de juny a les 16h l’exposició individual Ordenando planos en el espacio (Ordenant plans a l’espai), la tercera exposició individual de l’artista basc a la galeria. Iñigo Arregi (Arrasate, 1954) ens presenta el seu nou projecte amb una selecció de relleus i escultures d’acer corten patinat amb les que indaga sobre les possibilitats infinites de la perspectiva.
Bill Jiménez escriu sobre aquest nou projecte:

L’experiència, pròpia i d’aquells que el van inspirar, és el motor de Ordenant plans en l’espai. En ella, trobem l’essència de tota una tradició d’escultors bascos, una a la que el mateix Iñigo Arregi ocupa un paper crucial. Un discurs sòlid que inexorable evoluciona amb cadascuna de les seves creacions i en què advertim una preocupació per l’equilibri entre volums, així com un respecte pel buit que es pretén conquistar.

També li va permetre jugar amb el temps gràcies a les propietats inherents del propi metall, l’oxidació del qual funciona amb la seva pròpia resistència. Així, la verticalitat i la horitzontalitat no només es projecten en el pla físic, sinó també en el temps. Arregi aconsegueix que les seves peces es visquin al mateix temps de l’ahir, l’avui i el demà; el moment depèn de l’angle en què es contemplin.
Ordenació de plans a l’espai és un exercici calidoscòpic, de tradicions que segueixen vives, de riscos que s’accepten com una necessitat de creixement per a l’artista. Obres dinàmiques, robustes al seu torn, que s’arrelen en les formes quotidianes per mutar per mitjà de la combinació i l’alineació en constructes exòtics d’alta càrrega estètica.


L’exposició es podrà veure fins el dissabte dia 10 de setembre del 2020.


.

Entrades populars