Exposició: Dubtes i muntanyes | Carla Souto | Tangent Projects | BCN | Fins 31 jul.


Tangent Projects
Carla Souto

25.06.20 - 31.07.20
Dubtes i muntanyes

Com mirar una muntanya? La solemnitat d'una muntanya ha estat imaginada, comptada i llegida, somiada, desmembrada, desconstruïda i transportada. Un cos format per a la conquesta, per al camí, l'expedició, la deriva que permet la gruta, l'escalada, la caiguda. On acaba una muntanya? On comença? Una muntanya és, sobretot, mirada. És un nom assignat, és un retrat. Què implica ser una muntanya? És una figura que ressalta, és un contorn que és observat, que és pintat. Una muntanya pot créixer? La seva orografia és emmarcada, és tallada i polvoritzada, és recoberta, farcida i travessada. En posseir la terra que cobreix la muntanya, realment posseeixes una part de la muntanya?

L'exposició Dubtes i muntanyes recorre amb pinzell o ploma i llenços sense pintura la inabastable escala d'una muntanya. Com convertir-se en una muntanya? Com posseir (a) una muntanya? Els poemes no resolts de Carla Souto, sembrats per tot el relleu de l'espai expositiu, qüestionen la materialitat dels límits en escultures de pa, amb preguntes sobre els cims, des del dibuix, la instal·lació, el vídeo.

Què hi ha sota una muntanya? Tangent Projects es converteix en un paisatge on difuminar amb preguntes una percepció sobre muntanyes i límits, sobre forma i dibuix, tornar mal·leable l'aliè, el fix, el desconegut, l'immens, les muntanyes de dubtes.

En repetir tant la paraula muntanya, perd el seu significat?

Comissària de l'exposició: Laura Olea López


.

Entrades populars