Daido Moriyama: A Diary | Fundació Foto Colectania | Barcelona


Daido Moriyama: A Diary
Fundació Foto Colectania, Barcelona
Del 3 de juny de 2020 al 4 d’octubre de 2020

La Fundació Foto Colectania, gràcies a la col·laboració principal de la Fundació Banc Sabadell, inaugura l’exposició Daido Moriyama: A Diary, comissariada per Sara Walker i Louise Wolthers, al voltant de la figura de l'icònic fotògraf japonès, que va ser guardonat l’any 2019 amb el prestigiós premi Hasselblad.

Moriyama és un dels fotògrafs més reconeguts del Japó, elogiat tant pel seu enfocament radical dels temes que tracta, com per la seva aproximació a la fotografia. Les imatges de Moriyama reflecteixen una visió subjectiva i autèntica de la vida a la ciutat i del caos de l'existència quotidiana. El seu treball ocupa un espai únic entre l'il·lusori i el real.

Moriyama es va convertir en l'artista més destacat del moviment Provoke, que va jugar un paper essencial a l'hora d'alliberar la fotografia de la tradició i interrogar la naturalesa del mitjà. El seu estil audaç i intransigent ha ajudat al reconeixement de la fotografia japonesa en un context internacional.

Daido Moriyama es va guanyar des de jove la fama de fotògraf urbà provocador. Cada dia sortia amb la seva càmera per captar la cara més inhòspita de les grans metròpolis del Japó, però la seva gran sensibilitat el fa incloure trobades i estats emocionals diferents, de la desesperació a la tendresa, de la lletjor a la bellesa, del brut al net.

A Diary és una habitació plena de nombrosos estrats d'una vida real: la vida d'Daido Moriyama són les seves imatges.
Les fotografies d'aquesta exposició són el resultat de gairebé cinquanta anys de creació d'imatges, que no poden llegir-se de manera cronològica o en grups temàtics.

Les obres procedeixen de la Fundació Hasselblad a Göteborg (Suècia), que ha produït la mostra amb motiu de l'entrega del prestigiós Premi Hasselblad a Daido Moriyama l’any 2019. El prolífic i influent artista japonès va aconseguir el guardó, considerat com el Nobel de la fotografia, l'any en què la Fundació Hasselblad celebrava el seu 40è aniversari.

Fotografia: © Daido Moriyama Photo Foundation

+ informació

.

Entrades populars