Visites dominicals comentades a les exposicions de la Fundació Antoni Tàpies | Barcelona


Visites dominicals comentades a les diverses exposicions en curs a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona. 

Tots els diumenges (excepte el 16, el 23 i el 30 d’agost, i el 13 de setembre del 2020) a les 12h. Durada: 1 hora i 15 minuts. Idioma: català. Visites gratuïtes amb l’entrada al museu. Aforament limitat. 

Inscripció prèvia: activitats@ftapies.com

Antoni Tàpies. Teatre

A través de pintures, dibuixos, gravats i material documental divers, aquesta exposició mostra per primera vegada la relació que Antoni Tàpies va tenir amb les arts escèniques. Inclou diverses formes de col·laboració o d’evocació del món de l’espectacle, i atorga un paper destacat als dissenys escenogràfics que Tàpies va concebre. Aquests projectes tenen continuïtat amb la resta de la seva obra, atès que s’hi troben els mateixos materials i bona part de les imatges que li interessen. Però, en prescindir de les al·lusions espacials pròpies del llenguatge escenogràfic tradicional, són més radicals en el seu plantejament i en la seva capacitat d’evocació.


Antoni Tàpies. Certeses sentides

El 1991, poc menys d’un any després de la inauguració de la Fundació, Antoni Tàpies va realitzar a Barcelona un conjunt d’obres sobre un material tèxtil sintètic que feia servir per cobrir i protegir el terra de l’estudi. No era la primera vegada que Tàpies utilitzava aquest suport: el 1984 ja havia experimentat amb aquest material i hi havia realitzat dues obres. No va ser, però, fins al 1991 que va crear un grup significatiu de peces que tenen aquest material com a tret comú.


Antoni Tàpies. L'àcid és el meu ganivet

Aquesta exposició mostra una tria d’estampes i de llibres de bibliòfil realitzats entre el 1988 i el 1990 que posen de manifest l’experimentació d’Antoni Tàpies en el terreny del gravat. Atès que els aspectes materials de l’obra d’art són l’element central del seu treball, Tàpies va fer de l’assaig amb tècniques i elements nous una constant. En aquest sentit, la calcografia li oferia un ventall de possibilitats expressives molt ampli.


.

Entrades populars