Oblit i identitat | Concurs Internacional d'Art Andorra 2020


El concurs Internacional d’Arts Visuals a Andorra Oblit i Identitat és un certamen obert a la participació d'artistes d'Andorra, Catalunya i de la regió francesa d'Occitània (no pas l'Occitània històrica o geogràfica).

Han de ser propostes inèdites que podran estar realitzades en diversos formats (instal·lacions, projeccions de vídeo, escultura, pintura, etc.)

D'entre totes les obres rebudes, se seleccionaran un número limitat, que passarà a formar part d'una mostra que tindrà lloc a la galeria Pilar Riberaygua, a mitjans de novembre del 2020.

Convocatòria:

A través d'una convocatòria on-line, oberta a tots els artistes amb nacionalitat andorrana, i/o residents a Andorra i a les zones veïnes: França (Midi Pyrenees i Languedoc Roussillon) i Catalunya, s’inicia un projecte que constarà de quatre fases:

- Els artistes hauran d’enviar la seva proposta de projecte a través del correu: artidentitat@gmail.com (bases concurs), fins al 17 d’Agost.

- El jurat seleccionarà les propostes guanyadores (bases).
- Els artistes seleccionats tindran dos mesos per a realitzar la seva obra
- El concurs culminarà amb la realització d'una exposició col·lectiva a la galeria Pilar Riberaygua (referent de l'Art Contemporani a Andorra), al novembre del 2020.

El Comissari de l’exposició és el sr. Antonio Ortega, l’artista convidada la Joana Baygual i l’organitzacio i gestió del projecte és la sra. Maite Luque.

El concurs ”Oblit i identitat” (subvencionat pel Ministeri de Cultura del Govern d'Andorra), té com a objectiu primordial, posar en relleu les capacitats transformadores de l’art a la societat andorrana i la dinamització del panorama cultural al Principat.

Fomentar la investigació, la creació, la divulgació i la promoció d'artistes nacionals, com a model cultural.

Aquest projecte expositiu, gira al voltant del tema l’oblit i la identitat i la relació amb el territori, amb les fronteres/límits...

En una societat cada cop més globalitzada, és fonamental no deixar de banda, l’essència dels orígens, de la història, com un conjunt de símbols i creences, que construeixen la identitat cultural d’un poble i de les persones.

Aquest plantejament, ha provocat una sèrie de preguntes, relacionades, amb l’oblit i la identitat, on la memòria i els records poden crear un espai, un patrimoni personal, individual i col·lectiu.


.

Entrades populars