World Press Photo 2020 | Fundació Xirivella Soriano | València | A partir del 17 oct.World Press Photo 2020 - València
A partir de l'17 d'octubre del 2020
A la Fundació Xirivella Soriano, València, País Valencià

La mostra més prestigiosa de fotoperiodisme mundial podrà visitar fins al 8 de novembre del 2020. El certamen està organitzat dins dels protocols sanitaris davant de la COVID-19 per garantir la seguretat de el públic assistent

La Fundació Xirivella Soriano de València acull entre el 17 d'octubre i el 8 de novembre del 2020 l'exposició World Press Photo 20, la mostra més prestigiosa de fotoperiodisme mundial, que arriba aquest any la seva vuitena edició a la ciutat.

La Fundació Xirivella Soriano i Doctornopo, organitzadors de la mostra, continuen amb aquest acord per situar València en el circuit internacional de la fotografia. L'exposició recull els esdeveniments informatius més rellevants de 2019 i és un referent mundial de compromís amb el periodisme gràfic i la llibertat d'expressió.

El present certamen estarà organitzat dins dels protocols sanitaris davant de la COVID-19 per garantir la seguretat de el públic assistent.

La fotografia de l'any

El fotògraf japonès Yasuyoshi Chiba, de l'agència AFP, ha estat guardonat amb el World Press Photo 2020 per la seva imatge 'Straight Voice' ('Veu directa'), presa durant una protesta ciutadana reclamant un govern civil a Khartum, la capital del Sudan. A la fotografia, un jove, il·luminat per telèfons mòbils durant una apagada de llum, recita poesia com a forma de protesta entre els manifestants.

La sèrie guanyadora

'Kho, the Genesis of a Revolt' ('Kho, el Gènesi d'una revolta'), de el fotògraf francès Romain Laurendeau, retrata com es va gestar la revolta de milers de joves de classe treballadora d'Algèria reclamant la renúncia de el president Abelaziz Bouteflika, que havia ostentat el càrrec durant 20 anys.


World Press Photo 20

En la present edició han participat prop de 74.000 fotografies de més de 4000 professionals gràfics de tot el món. Dos fotògrafs catalans i un d'espanyol figuren entre els guardonats: els barcelonins Ricard García Vilanova i Ramón Espinosa, i el sevillà Antonio Pizarro Rodríguez.

Les obres estan organitzades en diferents categories que abasten totes les realitats vitals i els fenòmens socials, culturals, econòmics i naturals. L'exposició presenta imatges individuals i sèries sobre temes contemporanis, medi ambient, notícies generals, projectes a llarg termini, natura, retrats, esports i notícies d'actualitat.

D'aquesta manera, World Press Photo València posa a l'abast de el públic informació per a la reflexió i per entendre els esdeveniments de moment.


.


Comentaris

Entrades populars