Exposició | Contemporary Presences: Marijn van Kreij | Museu Picasso | Barcelona | 17 set.


Contemporary Presences: Marijn van Kreij
Del 17 de setembre fins l’1 de novembre de 2020

Museu Picasso, Barcelona, Catalunya
Comissariada per: Erich Weiss

L’exposició Contemporary Presences: Marijn van Kreij a la Sala Mauri del Museu Picasso presenta el treball de Marijn van Kreij (Middelrode, Països Baixos, 1978). L’artista holandès, reutilitzant imatges existents i concentrant-se en l’acte de dibuixar desafia de manera lúdica el mite del geni creatiu i la noció occidental del progrés. En lloc de presentar l’obra com un conjunt acabat, convida l’espectador a fixar-se de prop en el procés de creació.

Van Kreij va començar a partir del 2012 a centrar la seva pràctica gairebé exclusivament al voltant de l’obra tardana de Pablo Picasso, donant com a resultat un gran treball, que va des de les monumentals ‘quadrícules Picasso’ fins a sèries expansives de dibuixos a mida A4 i A3 basats en els ‘paisatges interiors’ de Picasso.

L’exposició està centrada al voltant de la finestra, un tema recurrent tant per Picasso com per Van Kreij. És aquí un punt de trobada entre la vida interior i el món exterior. L’artista presenta centenars de variacions d’una escena amb un marc de finestra blava extret de El Taller de Picasso (1956). Pintat de manera ràpida i directa, en paper usat, pàgines de revistes i fulletons publicitaris, la sèrie fluctua entre la figuració i l’abstracció, convertint cada fragment en un signe ondulant.

La mostra es complementa amb la instal·lació sonora d’unes campanes de vent, així com amb la presència d’ una sèrie de diferents tamborets de la col·lecció de l’artista,
convidant al públic a seure i passar una estona a la sala.
Creada per l’artista i comissari Erich Weiss i coordinada per la iniciativa d’art LOODD, es podrà veure des del 18 de setembre i fins l’1 de novembre.

L’exposició és possible gràcies al suport de la Mondriaan Fund i el Sir Victor Hotel de Barcelona.

Imatge: Marijn van Kreij, Sense títol (Picasso, El Taller, 1956), 2016–2018 (detall) Guaix, llapis i oli sobre diferents tipus de paper imprès, de mides variables. Fotografia: Peter Cox. Gentilesa de Marres, House for Contemporary Culture, Maastricht


.

Entrades populars