Diàlegs intrusos. La Col·lecció Suñol Soler a les col·leccions del Museu Nacional | BCN | 13 nov.


El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) prepara nou curs i una nova exposició de cara a finals d'any, titulada Diàlegs intrusos. La Col·lecció Suñol Soler irromp a les col·leccions del Museu Nacional, una mostra sobre l'art de la postguerra i segona avantguarda.

Exposició
Diàlegs intrusos. 
La Col·lecció Suñol Soler irromp a les col·leccions del Museu Nacional

A partir del 13 de novembre de 2020
Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)
Barcelona, Catalunya

Comissariat:
Sergi Aguilar, director de la Fundació Suñol i Àlex Mitrani, conservador d’art modern del museu

Per poder presentar al públic i realitzar una reflexió sobre l’art de la postguerra i segona avantguarda, establim aliances estratègiques amb diverses institucions, tant públiques com privades. En aquest sentit, amb Diàlegs intrusos iniciem un programa de col·laboració amb la Fundació Suñol, per enriquirla lectura de les obres d’aquesta importantíssima col·lecció en el context de les col·leccions històriques del Museu Nacional. Aquest acord és de gran importància pel que fa a la construcció de la col·lecció i del relat contemporani.

La irrupció l’art de la segona avantguarda sorgit amb posterioritat a la Guerra Civil espanyola i a la Segona Guerra Mundial, representa no només una ampliació lògica de la cronologia del museu sinó que també l’aparició d’una sèrie d’obres que, pel seu esperit de modernitat i la seva transgressió de categories culturals i formats tècnics tradicionals, posa en qüestió les maneres de mirar i la mateixa concepció d’obra d’art.

En tant que ens apropa a la sensibilitat i als problemes de la contemporaneïtat, l’art de la segona meitat del segle xx obliga a fer una reflexió crítica vers la història. Diàlegs intrusos proposa la inserció dins les sales del museu d’una tria de vuit obres de la Fundació Suñol pertanyents a les segones avantguardes. Aquestes obres entraran en diàleg, per la via de l’analogia o del contrast, amb obres històriques de l’art medieval, renaixentista, barroc, modernista, etc.

Diàlegs intrusos suposa un trencament de les narratives lineals de la història dins les col·leccions del museu i una nova manera d’articular la visita, establint relacions estimulants i suggeridores. Aquest projecte vol provar experiències de contrast estimulants a l’abast també per al gran públic. Totes les obres tindran una presentació específica, una informació textual ampliada per tal d’introduir-les i un mapa desplegable de la localització de les peces.

Des de l'1 d'octubre del 2020, l'horari d'obertura del Museu Nacional és de 10 a 18 h de dimarts a dissabte, i de 10 a 15 h els diumenges i festius. I recordeu que si adquiriu l'entrada al web de manera anticipada, tindreu accés preferent.

+ informació

.



Entrades populars