Exposició: Barcelona, la ciutat del silenci | Neus Martín Royo | Galeria Jordi Barnadas | 15 oct.


Inauguració de l'exposició
Viatge sentimental per una Barcelona inèdita

"Barcelona, la ciutat del silenci"
Del 15 d'octubre al 7 de novembre
Galeria Jordi Barnadas (Consell de Cent, 347. Barcelona)

Inauguració: Dijous 15 d'octubre a les 18:00 h (aforament limitat)
Conversa en streaming entre Neus Martín Royo i Francesc Artigau

La pintora realista Neus Martín Royo inaugura “Barcelona, la ciutat del silenci”, una exposició que convida a mirar la ciutat a través de les seves façanes

La mostra, que es podrà veure del 15 d’octubre al 7 de novembre del 2020 a la Galeria Jordi Barnadas, és un viatge personal per diferents barris de la capital catalana a través del seu patrimoni arquitectònic.

Neus Martín Royo no es fixa únicament en la bellesa de la forma. Entén les façanes com un element de socialització, com un espai que, en quarantena, ha esdevingut un punt de trobada i de reunió amb la gent.

Les 25 pintures a l’oli de “Barcelona, la ciutat del silenci” retraten, de forma realista, algunes de les façanes icòniques de Barcelona, com la de la Unión Suiza de l’Avinguda Diagonal o la del jardí vertical d’Allada-Vermell, així com façanes anònimes de l’Eixample, el Born o la Via Laietana.

“La ciutat confinada per molts ha estat un reenamorament d’una ciutat diferent i silenciosa, on cada balcó o cada porteria expliquen moltes històries, on cada façana és en si una obra d’art”, explica el galerista Jordi Barnadas.

A banda de les façanes, Neus Martín Royo ret homenatge al seu barri, Poblenou, amb tres quadres de gran format que mostren un paisatge urbà isolat i una ciutat adormida.

Neus Martín Royo (Barcelona, 1968) aporta una renovada mirada realista als espais urbans, amb especial atenció als indrets solitaris al pur estil d’Edward Hopper.

Consulta aquí el catàleg de l’exposició "Barcelona, la ciutat del silenci”. El dia de la inauguració de l’exposició, el dijous dia 15 d’octubre a les 18:00 h, l’autora conversarà via streaming a través dels comptes d'Instagram @galeriabarnadasbarcelona i de @martinroyo amb el pintor Francesc Artigau.

La pintora realista Neus Martín Royo (Barcelona, 1968) convida a tornar a mirar la ciutat de Barcelona. I ho fa amb l’exposició “Barcelona, la ciutat del silenci”, que es podrà visitar del 15 d’octubre al 7 de novembre a la Galeria Jordi Barnadas (Consell de Cent, 347).

La mostra, formada per 25 pintures a l’oli, proposa un viatge sentimental i personal per una Barcelona en silenci a través del seu ric patrimoni arquitectònic.

“La ciutat confinada per molts ha estat un reenamorament d’una ciutat diferent i silenciosa, on cada balcó o cada porteria expliquen moltes històries, on cada façana és en si una obra d’art”, en paraules del galerista Jordi Barnadas.

“Barcelona, la ciutat del silenci” repassa algunes de les façanes més icòniques de la ciutat, immortalitza racons importants o atractius per a la pintora i espais identitaris, sempre amb el silenci i la no presència humana com a teló de fons.

Però Neus Martin Royo no es fixa únicament en la bellesa de la forma. Entén les façanes com un element de socialització, com un espai on, en quarantena, ha esdevingut un punt de trobada i de reunió amb la gent. “Les façanes ens permeten veure l’exterior de les ciutats, i imaginar l’interior de les cases”.

De la Unión Suiza al jardí vertical del Born

Entre les façanes de Barcelona destaca la de la rellotgeria Unión Suiza de l’Avinguda Diagonal; la que té més plantes de tota la ciutat en forma de jardí vertical a la plaça d’Allada-Vermell, així com façanes anònimes del modernisme català de barris com l’Eixample i el Born.

A banda, Neus Martín Royo ret homenatge al seu barri, Poblenou, amb tres quadres de gran format pintats durant el confinament, que mostren un paisatge urbà isolat i una ciutat com adormida.

Neus Martín Royo, renovada mirada realista

Neus Martín Royo (Barcelona, 1968) aporta una renovada mirada realista als espais urbans. Influenciada per artistes com Edward Hopper, màxim exponent del realisme pictòric americà de principis del segle XX, Martín Royo distorsiona la realitat gràcies a l’ús subjectiu del color, convertint la imatge de la tela en una visió atractiva dels espais solitaris de la ciutat. El 2017, la pintora va exposar a la Sala Parés “London City”, el seu particular viatge sentimental per la capital anglesa. www.martinroyo.com

+ informació

.

Entrades populars