Exposició: Propaganda | Kepa Garraza | Victor Lope Art Contemporani | Barcelona | Fins 31 oct.


PROPAGANDA
KEPA GARRAZA

Exposició amb motiu del Barcelona Gallery Weekend: 
17.09.20 – 31.10.20

Victor Lope Art Contemporani
Barcelona, Catalunya

Propaganda és una nova sèrie de dibuixos, a través dels quals pretenc analitzar l'ús de la propaganda com a eina política al llarg de la història i el paper fonamental que l'art ha jugat en aquest procés.

Atesa l'amplitud del tema en qüestió, és inevitable que aquesta anàlisi li proporcioni una mirada parcial i esbiaixada. La intenció amb aquestes obres no és, per tant, dur a terme un estudi acadèmic i detallat de la relació entre l'art i la propaganda, sinó animar l'espectador a reflexionar sobre la naturalesa del poder i la seva representació

Per a això s'ha utilitzat una selecció d'imatges d'obres d'art i fotografies de premsa que abasten un període de 25 segles, des del segle V aC fins a l'actualitat. Totes aquestes imatges s'agrupen al voltant del concepte de propaganda, entesa com una forma de representació que pretén influir en l'actitud d'un grup social, presentant només un costat o aspecte d'un argument.

Aquestes imatges ofereixen un recorregut no lineal a través de la història i, per descomptat, responen a una selecció personal, parcial i intencionada. L'objectiu d'aquestes obres no és més que reflexionar sobre el paper de l'art dins de la nostra societat i mostrar una cosa que no és nova: la dimensió política i social de l'art i la seva inevitable influència en el desenvolupament i la narració de la història.

Kepa Garraza


Feu clic a la imatge següent per accedir al Tour 3D:



.

Entrades populars