Històries i memòries migrants | Arxiu de memòries interculturals | Llatins | 18 nov.


Des de l'Associació Intercultural Llatins per Catalunya i Espai La Tregua, amb el suport de l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona i del Centre d'Estudis Interepistèmics Catalunya Amèrica Llatina (CEICAL), estem treballant en un procés de formació i documentació de la memòria migrant a Barcelona des d'una perspectiva antiracista i decolonial. Considerem que és necessari desmitificar el paper polític, històric i social que tenim les persones migrants a la ciutat de Barcelona, i posar en comú la nostra mirada de la migració i la seva aportació social, cultural, econòmica a la societat catalana a través de les seves accions socials i polítiques, laborals, etc.

Per a això hem dissenyat el taller virtual “Històries i memòries migrants: Arxiu de memòries interculturals:” que es realitzarà els dimecres 18, 25 de novembre i 16 de desembre del 2020, entre les 18 hs i les 20hs, mitjançant la plataforma Zoom, i els continguts del qual seran:

1. Una mirada decolonial i antiracista a les migracions | 18 de novembre del 2020, de 18h a 20h

En aquest sessió busquem introduir elements analítics que ens permetin tenir una mirada política i interseccional als processos de migració. Compartirem categories per a avançar en la descolonització de l'ésser, el saber i el poder, des-occidentalizant la mirada sobre els nostres cossos i experiències.

2. Reconstrucció de la nostra memòria migrant | 25 de novembre del 2020, hora a confirmar. 

Escindir la memòria del record és una de les finalitats d'aquesta sessió. La memòria com a artefacte social i col·lectiu que ens permeti entendre les estratègies que construïm avui i demà com a part del passat i la seva reivindicació. Per a això, brindarem eines metodològiques per a reconstruir la memòria dels pobles del sud global i contextualitzarem la memòria de la comunitat migrant a Barcelona. Farem dos grups i l'hora s'acordarà amb les participants.

Aquest taller busca brindar eines teòriques i metodològiques per a comprendre els nostres processos de migració i que cada entitat pugui enfortir els seus processos i estratègies d'acció en reconstruir la seva memòria i identificar aprenentatges.

3. Jornada per a posar en comú la nostra memòria migrant | 16 de desembre del 2020, de 18h a 20h

Posar en comú la reconstrucció de la memòria realitzada en el taller per les entitats participants, visibilitzar aprenentatges i enfortir els seus processos de lluites. Amb Rebeca Gregson i Karolyna Nuñez.


A qui està adreçat els tallers formatius?

El curs s'oferirà a entitats, associacions, cooperatives, organitzacions, col·lectius o projectes que estiguin composades part o íntegrament per persones migrades i que realitzin una tasca en el context de la migració.

Places limitades | Inscripció gratuïta a: formacion@espailatregua.com.

Entrades populars