El Museu Picasso celebra el 139è aniversari de Pablo Picasso amb Barcelona Dibuixa | 25 oct.


El proper diumenge 25 d’octubre del 2020 és el 139è aniversari del naixement d'en Pablo Picasso. Per a celebrar-ho el Museu Picasso de Barcelona organitza, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona, el festival Barcelona Dibuixa que enguany celebra la seva desena edició.

Com a gran novetat, el Barcelona dibuixa d’enguany ofereix la possibilitat de participar de manera presencial i virtual als 36 tallers que hi ha programats, dels quals 31 es poden fer presencialment amb inscripció prèvia.

El Memorial Democràtic, el Pavelló Mies van der Rohe, el Centre LGTBI de Barcelona i l’Institut Poeta Maragall són les noves entitats que s’adhereixen aquest any al festival, que torna a comptar amb la participació de centres tan emblemàtics de la ciutat com ara: el Museu Picasso, la Fundació Joan Miró, MACBA, Museu d’Art Contemporani de Barcelona, Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Parc del Fòrum, Museu del Disseny de Barcelona, Museu Marítim de Barcelona i Museu Nacional d’Art de Catalunya

La celebració presencial convida alguns artistes nous i molts d’altres que han format part de la cita durant aquests anys i que tornen amb el taller que ja van presentar. Pel que fa al format virtual, fins al dia 25 d’octubre, tots els tallers es poden seguir online des de casa, amb l’explicació en vídeo dels talleristes, accedint al web barcelona.cat/barcelonadibuixa.

En el context de la covid-19, el Barcelona Dibuixa ha pres totes les mesures per garantir el benestar de les persones participants i implicades en els tallers presencials del festival i en compliment de les directrius sociosanitàries vigents, es tindran en compte els protocols necessaris com la desinfecció de tots els espais i materials entre sessió i sessió, el control de l’aforament i de les distàncies de seguretat. Enguany, és imprescindible fer una reserva prèvia per accedir als tallers i l’ús de mascareta és obligatori.

Imatge: Pablo Picasso, "Pinturas de Picasso". Sala Gaspar, Barcelona. Novembre-desembre 1960. Canes, 1960. Litografia.
Llapis litogràfic sobre paper report transferit sobre pedra, estampat sobre paper vitel•la Rives, 69,9 x 50 cm
Museu Picasso, Barcelona. Donació Sala Gaspar, 1960. MPB 70.827 | Museu Picasso, Barcelona. Fotografia: Gasull Fotografia © Successió Pablo Picasso, VEGAP, Madrid 2020


+ informació

.

Entrades populars