Estrena del film 'Presentes' (Uruguai) | LATcinema | Projecció online | 21 nov.En el marc de La Memòria dels Altres, el cicle LATcinema, de la Casa Amèrica Catalunya, estrena Presentes, documental d'Abel Guillén i Javi Cerezuel. Aquest film ha estat realitzat a través de testimonis reals que comparteixen les seves memòries de lluita, repressió i crítica al Terrorisme d'Estat (1968-1985) i les seves conseqüències actuals a l’Uruguai.

Aquesta pel·lícula estarà disponible 24 hores des del dissabte 21 de novembre a les 20.00h. Per veure-la, cal solicitar el link i l'accés aquí.

21 de novembre del 2020, a les 20h
Projecció online

Presentes (Dir. Abel Guillén i Javi Cerezuela | Documental | 120 '| 2019 | Uruguai / Espanya)

En plena guerra freda i sota la Doctrina de la Seguretat Nacional nord-americana, les oligarquies uruguaianes fan el Cop d'Estat que inaugura una dictadura cívico-militar. L'objectiu, acabar amb el moviment polític i social d'esquerres que avançava tot i la repressió generalitzada en els governs dels partits tradicionals.

Testimonis de supervivents vinguts de l'àmbit rural i compromesos amb un món més just, componen aquest documental que dóna suport al procés de Memòria, Veritat, Justícia i Mai Més a l’Uruguai des de l'enfocament dels Drets Humans i la Justícia Transicional.

PRESENTES, Memorias de lucha, represión y crítica al terrorismo de Estado (1968-1985) en
Uruguay, és l'aposta per posar en relleu i visibilitzar valors socials com la solidaritat, la companyonia, la conscienciació davant de les injustícies socials, la resiliència personal i col·lectiva, i la necessitat de mirar al passat per entendre el present i pensar en el futur des de la perspectiva dels drets humans. Tot això a través dels testimonis directes dels supervivents de l'època més autoritària i atroç de la història recent uruguaiana.

Amb la intenció de poder visibilitzar aquestes veus, neix la productora Labrando Producciones en els mesos en què es va gravar a l’Uruguai aquest documental. És la suma des de la consciència social i el compromís dels seus dos components, Abel Guillén Ruiz i Javier Alcázar Cerezuela, per fer, de manera autogestionada i independent, projectes audiovisuals crítics. Presentes és el primer llargmetratge que realitzen i mitjançant el qual aposten per un procés real de Memòria, Veritat, Justícia i Reparació.

Comentaris

Entrades populars