Exposició: Obra Negra | Frederic Amat | L'albergueria, ACVIC | Vic | 26 nov.


OBRA NEGRA 
FREDERIC AMAT 
27.11.2020 - 24.01.2021 

Obertura de l’exposició:  dijous 26.11.2020, 19 h 

L’ALBERGUERIA 
Carrer de l’Albergueria, 1. 
Vic, Catalunya 

El polifacètic artista Frederic Amat, un dels creadors contemporanis catalans més destacats, amplia la seva presència artística a Vic. Amat, que des del setembre exposa "Espai Llibres" a ACVIC, un recull dels seus llibres d'artista, estrena aquest dijous a L'albergueria un conjunt de pintures inèdites. L'acte d'obertura tindrà lloc dijous 26 de novembre del 2020, a les 19 h.

L'exposició d'Amat rep el nom d'"Obra negra", en referència al llibre "L'Oeuvre au Noir", de Marguerite Yourcenar, i inclou set pintures que han estat expressament creades aquest 2020 per a l'espai de L'albergueria. Les pintures han estat "realitzades amb pigment negre, aconseguit d’ossos calcinats i el blanc pur del carbonat de calci", com ell mateix explica. El negre és, per ell, un color "majestàtic" i que "desconeix els límits i aixopluga tots els altres colors".

"Obra negra" es podrà visitar a L'albergueria (carrer de l’Albergueria, 1 Vic) els divendres (17 a 19 h), dissabtes (11 a 14 h i de 17 a 19 h), diumenges i festius (11 a 14 h) fins al 24 de gener de 2021. El centre estarà tancat el 25 i 26 de desembre i l'1 i 6 de gener.

Majestàtic, el color negre desconeix els límits i aixopluga tots els altres colors. Mes darrera mes d’aquest any 2020, he treballat un conjunt de set pintures realitzades amb pigment negre, aconseguit d’ossos calcinats i el blanc pur del carbonat de calci. He anomenat a aquests treballs pictòrics amb dos colors extrems: «Obra Negra». Les referències i evocacions que em provoca aquest títol són plurals, entre l’imaginari i l’impalpable. Cal fer esment però, en aquesta nota breu, a l’epígraf que, com a divisa alquímica és escrita a la segona part de la novel·la de Marguerite Yourcenar: “L’Oeuvre au Noir”: Obscurum per obscurius Ignotum per ignotius Anar a allò que és obscur pel més obscur encara. A l’incògnit pel més incògnit. Tan sols afegir que, com a pintor, en hores d’ombra em mou la llum. 

Frederic Amat, octubre 2020


.


Entrades populars