16a edició del Festival BCNegra de Barcelona | 21-31 gen.


Aquest 2021, el popular festival BCNegra de novel·la negra vol reivindicar el fet cultural com a element essencial per a la societat. Ho farà recuperant un dels carrers més emblemàtics i literàriament magnètics de la ciutat: La Rambla. 

Durant uns dies es convertirà en "La Rambla Negra". La 16a edició del festival es farà del 21 al 31 de gener. Comissariat per l’escriptor Carlos Zanón i produït per l’Institut de Cultura de Barcelona, el programa s'ha hagut d’adaptar a la nova realitat imposada per la situació sanitària. És per aquest motiu que la ciutat rebrà els autors i autores del gènere, d’àmbit nacional i internacional, més importants, però no es podran trobar de manera presencial amb els seus lectors. Sí que ho faran, però, de manera virtual: tots els actes es podran seguir en directe a través del web de BCNegra i també del de Barcelona Cultura.

Hi haurà més contingut que mai: 119 autores i autors, dels quals 17 es connectaran per via remota; 40 moderadors, en un total de 52 taules rodones, distribuïdes en 10 dies de programació intensa. Una de les característiques de l'esdeveniment és que no es limita a la novel·la, i aquest 2021 també hi podreu trobar poesia, còmic, fotografia —amb l’exposició Directe als ulls. Retrats d’Ana Portnoy—, música —amb actuacions de Josele Santiago i Tori Sparks—, cinema i una ruta literària per La Rambla que es podrà seguir en format podcast. També es faran maridatges entre música i literatura —amb el Manual de supervivència, homenatge a Boris Vian, de Lluís-Anton Baulenas— o la recerca dels poemes més foscos de la poesia de Josep M. Fonollosa i Gerard Vergés recitats per Josep Pedrals i Laia Alsina.

Com a cada edició, BCNegra recupera un autor, que en la 16a edició serà la novel·lista Fred Vargas; un llibre: La ciutat i la ciutat, de China Miéville, un escriptor que transita el gènere fantàstic i de ciència-ficció, i pel que fa al personatge, l'escollit és Laidlaw, que forma part de la narrativa del considerat pare del Tartan Noir, William McIlvanney. També es commemorarà el centenari del naixement de l'escriptora Patricia Highsmith.

En el decurs del BCNegra, en concret el 25 de gener a les 17 h i al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc l'acte de lliurament del Premi Pepe Carvalho 2021, atorgat a l'escriptora Joyce Carol Oates.


.

Entrades populars