2a edició de Katharsis amb conferències performatives | Teatre Lliure | 22-31 gen.



Des de demà divendres 22 i fins al 31 de gener del 2021, el Teatre Lliure presenta la segona edició de Katharsis, una programació especial pensada per gaudir d'espectacles i propostes que neixen i viuen als marges d'allò que entenem generalment per arts escèniques.

En un moment d'exploració dels formats híbrids teatrals a causa de la pandèmia, que ha obligat a repensar l'espectacle en viu, aquesta nova edició posa el focus en el format de conferència performativa i en les possibilitats que té, a cavall entre la pedagogia i l'activitat artística, i capaç de reunir disciplines tan diverses, com el teatre, la dansa, la música, el disseny o l'art.

Durant dues setmanes, la seu de Montjuïc acollirà 10 conferències perfomatives de cinc artistes locals i una taula rodona, també performativa, que compta amb la col·laboració d'artistes locals i internacionals.

Primera setmana de Katharsis:

Katharsis arrenca aquest divendres 22 amb Conferència espectacular (es repeteix el dissabte 23), un recorregut audiovisual per la història del teatre no convencional, a través de les vivències de l’artista escènic David Espinosa; i amb LIKES (segona sessió, el dissabte 23 també), en què la ballarina Núria Guiu Sagarra reflexiona amb la paraula i el cos sobre quin és valor social d’un ‘like’ en les nostres societats digitals, després d'un llarg procés de investigació.

La programació segueix el diumenge 24 amb Antropologies de la caixa negra de gener), proposta d'Eina Idea i la Fundació Eina, que pren l’espai escènic com a lloc de ressonància, collage i al·lucinació a partir del concepte de caixa negra com a màquina filosòfica. La segona sessió tindrà lloc el proper divendres 29 de gener.

Al vestíbul de la Sala Fabià Puigserver es podrà veure, durant tots els dies de Katharsis, una instal·lació informativa i performativa Dramatúrgies del debat (ddd) de Roberto Fratini i Agost Produccions. La instal·lació, dinamitzada per l'actriu María García Vera i vehiculitzada a través de codis QR, combina críticament la tecnologia i la presencialitat, dos elements que han estat presents, per excés o per absència, durant la pandèmia global.

Katharsis. Del 22 al 31 de gener. Montjuïc. Idioma: Català, castellà i anglès. De 5 a 12 euros.



.

Entrades populars