Curs virtual | Parlem d'art | A càrrec de Sílvia Puig Pagès | Amics de la Unesco | 26 gen.



Curs virtual: 
PARLEM D'ART

Inici: dimarts, 26 de gener del 2021
Amics de la Unesco de Barcelona

Aquest curs va dirigit a aquelles persones que s'interessen (s'apassionen) per l'art, el disseny i l'arquitectura i en volen saber una mica més.

A més d'aprofundir en el coneixement dels moviments artístics, és important entendre d'on i perquè sorgeixen aquestes tendències, ja que sovint estan molt vinculades als esdeveniments de l’època. Per tant, caldrà comprendre les circumstàncies polítiques, socials i econòmiques que fan possible l’existència d’una determinada forma artística.

Ja que l’actual situació no encoratja les sessions presencials, s’ha pensat a derivar aquest curs, cap a un tipus de xerrades on-line, amb alguna sessió presencial (primera i última, i una visita al MNAC).

La programació temàtica romandrà la mateixa, però la metodologia implicarà més la participació de tothom, evitant les sessions magistrals. Així, farem unes xerrades més informals, on tothom pugui intervenir i on es pugui parlar dels fenòmens artístics d’aquest període com si estiguéssim al voltant d’una taula, compartint un cafè o un té.

Se centrarà cada sessió amb algunes de les obres cabdals d’aquell període o moviment per tal que cadascú busqui, indagui, pensi, trobi alguna partícula d’informació que després podrà compartir amb els altres. D’aquesta manera segur que trobarem les pistes que permetran establir i estructurar millor el panorama, context, ambicions i desitjos vinculats al moment històric.

A càrrec de Sílvia Puig Pagès, Doctora en Belles Arts (UB). Professora de l’Escola Massana des de 1984, adscrita al Departament de Disseny i al d’Humanitats.

És autora del llibre “La Medida de las Cosas”, fruit d’una extensa investigació sobre el disseny dels objectes (joies, mòbils, mobles, gratacels... ) en relació amb les mides del cos humà (dit, mà, braç, cos... ). No és només una qüestió quantitativa, sinó també tot un univers de significats i símbols.

Ha publicat diversos articles en revistes especialitzades i és també autora de diverses ponències en congressos relacionats amb el disseny i amb la història del disseny.

10 sessions (1 h 30 min cadascuna) / Dimarts (del 26-1-2021 al 6/4/2021) de 12 h a 13.30 h. / 65 € (socis d'AUB 55 €)

Inici: dimarts, 26 de gener del 2021.
Inscripció prèvia enviant un correu a: lrc@amicsunescobarcelona.cat

Està prevista una continuació del curs amb els moviments d’avantguardes entre guerres, amb autors com Picasso, Dalí, Matisse, Kandinsky... a concretar.

Més informació i programació del curs

.


Entrades populars