Eufònic Urbà 2021 | Arts Santa Mònica | Barcelona | 4 - 28 febrer


El 4 de febrer estrena a Arts Santa Mònica la seva nova edició del festival Eufònic Urbà 2021, on destaquen instal·lacions dels barcelonins cabosanroque, de la brasilera Anaisa Franco o del japonès Tomonaga Tokuyama i actuacions com la dels multidisciplinars Grandia, Martorell i Vilajuana.

El diàleg entre les arts sonores, visuals i digital-performatives conforma la proposta fora del comú d'Eufònic Urbà, que arriba a la seva vuitena edició consolidant-se a l'Arts Santa Mònica. Allà presentarà una desena d'actuacions i intervencions, del 4 al 6 de febrer, així com un seguit d'instal·lacions artístiques que es podran visitar fins al 28 de febrer. Tot amb entrada gratuïta a diversos espais del centre artístic.

En l'apartat d'instal·lacions trobem Sous les violons la plage, amb què l'inclassificable duet cabosanroque convida a la destrucció col·lectiva d'un quartet de corda com a acte de rebel·lió contra el paradigma clàssic; Love Synthesizer, orquestra que reacciona al contacte humà, fruit de la col·laboració entre la brasilera Anaisa Franco i el valencià Lot Amorós; Kilobots, sorgida de la feina amb tecnologia en codi desenvolupada a Hangar per l'experimentadora de l'art sonor Lina Bautista; o, per descomptat, els tubs de llum reactius del creador multimèdia japonès Tomonaga Tokuyama, un col·laborador habitual de Ryoji Ikeda, que en la sèrie artística f () entrellaça l'art visual i el sonor amb la programació informàtica. 

Entre les actuacions, destaquen la trobada de Grandia, Martorell i Vilajuana, tres generacions d'artistes multidisciplinars que s'uniran a una intel·ligència artificial per oferir una inaudita relectura de la tradició religiosa; el joc de miralls acústic establert pel portuguès Alfredo Costa-Monteiro, que tocarà a la torrassa del centre d'art, infranquejable per al públic, però que s'escoltarà des de les escales; o la primera actuació a Barcelona de la cantautora electrònica Ro.e, artista basca resident a Suècia.

Com de costum, també es presentarà una selecció de les millors actuacions i propostes experimentals d'Eufònic, el festival mare que té lloc a Terres de l'Ebre (Tarragona) al final de l'estiu. Aquest febrer, la seva extensió urbana a Barcelona recontextualitzarà propostes i espectacles d'Aurora Bauzà i Pere Jou (amb una performance on la veu s'oposa al cos), Lume (folklore gallec electrificat), David Aguilar i Ánder Fernández (cinema-concert, amb sensors i mapejat al voltant de la borrasca Glòria), Ferran Fages i Carme Torrent (dansa i so interactuant amb l'espai i la -ara obligada- distància), i Ilaria Sartori i Eloisa Matheu que s'uniran en un diàleg performatiu basat en conceptes com l'ecologia acústica i el retorn social.

Eufònic Urbà, Arts sonores, visuals i digital-performatives
Del 4 al 28 de febrer de 2021
Totes les activitats amb entrada gratuïta

Arts Santa Mònica
La Rambla, 7. 
Barcelona, Catalunya

+ informació

.

Entrades populars