Exposició: Ornitografies | Xavi Bou | La Destil·leria | Mataró | 16 gen.


Exposició: «Ornitografies»
Xavi Bou 

Inauguració: 16 de gener del 2021, a les 12 h. 
La Destil·leria, Espai Cultural, Mataró.

«Ornitografies» és el nom de la nova exposició del fotògraf Xavi Bou. Les Ornitografies sorgeixen de la preocupació de l'autor per captar aquells moments desapercebuts i de l'interès per qüestionar els límits de la percepció humana.

Xavi Bou se centra en els ocells, la seva gran passió, per tal de captar en un sol marc temporal les formes que generen en volar, fent visible l’invisible. A diferència d'altres anàlisis de moviment que l'han precedit, les Ornitografies s'allunyen de l'enfocament científic de la cronofotografia utilitzada per fotògrafs com Eadweard Muybridge i Etienne-Jules Marey.

L’enfocament utilitzat per Xavi Bou per retratar l’escena no és invasiu; a més, rebutja l'estudi distant, donant lloc a imatges de forma orgànica que estimulen la imaginació.

TECNOLOGIA, CIÈNCIA I CREATIVITAT ES COMBINEN PER CREAR IMATGES EVOCADORES QUE MOSTREN LA SENSUALITAT I LA BELLESA DELS MOVIMENTS DE L’OCELL I QUE SÓN, ALHORA, PISTES PER A AQUELLS QUE VULGUIN IDENTIFICAR-LOS O RECONÈIXER-LOS.

A les Ornitografies, se’ns presenta l’habilitat envejada pels homes, l’anhel compartit i durador de volar, que amplia la nostra percepció visual.

L’art i la ciència caminen de la mà per crear imatges, que ja no són un sol retrat de la realitat, sinó que esdevenen testimoni dels instants que, per un moment, eren passats, presents i futurs alhora.

LES ORNITOGRAFIES SÓN UN EQUILIBRI ENTRE ART I CIÈNCIA; UN PROJECTE DE DIFUSIÓ BASAT EN LA NATURA I UN EXERCICI DE POESIA VISUAL, PERÒ SOBRETOT, UNA INVITACIÓ A PERCEBRE EL MÓN AMB LA MATEIXA MIRADA CURIOSA I INNOCENT DEL NEN QUE VAM SER.

És imprescindible reservar plaça.
https://www.eventbrite.es/e/entradas-inauguracio-de-lexposicio-ornitographies-136251874023

+ informació


La Destil·leria, Espai Cultural
+ 34 610 594 378
Camí Ral, 282-284 
Mataró, Catalunya
www.destilleria.com

.

Comentaris

Entrades populars