Exposició: The Jump | Shuruq Harb | Fundació Antoni Tàpies | Fins el 28 març


Shuruq Harb. The Jump
05.02.2021 - 28.03.2021

Fundació Antoni Tàpies, Barcelona
Organitza: Fundació Antoni Tàpies i Hans Nefkens Foundation

The Jump (El salt) explora els terrenys psicològics de saltar al buit, el seu potencial sentit de la llibertat còsmica, l'emoció física, la suspensió i el final definitiu. Ambientada a l'esquerda tectònica de la Vall del Jordà, la pel·lícula és narrada per una veu robòtica que ens guia a través de les preses vertiginoses del paisatge, mentre especula amb les condicions que envolten el salt d'un home palestí a la Mediterrània.

Els altres dos protagonistes principals de la pel·lícula, l'autora i professora literària Wafa Darwish i la psicòloga i remeiera de traumes Laila Atshan, reflexionen sobre les seves experiències en la recerca de la llibertat i la superació de les limitacions de les discapacitats, al mateix temps que ofereixen una idea del significat i el motiu que hi pot haver rere el possible suïcidi de l'home.

The Jump (2021) es desenvolupa com un poema visual que suspèn a l'espectador en un espai d'un altre món, hipnotitzant en els seus sentiments, alienant en els seus detalls i emocionalment convincent en el seu reflex.

Aquesta obra de Shuruq Harb és un encàrrec que forma part del premi a la producció de vídeoart de la Han Nefkens Foundation i la Fundació Antoni Tàpies del 2019, en col·laboració amb el Museum of Contemporary Art and Design (Manila), el NTU Centre for Contemporary Art (Singapur), WIELS (Brussel·les) i Jameel Arts Centre (Dubai).


Shuruq Harb és artista, cineasta i escriptora. És cofundadora de diverses iniciatives artístiques independents com ArtTerritories (2010-2017) i The River Has Two Banks (2012-2017). La seva pràctica artística es centra en la cultura visual virtual i traça rutes subversives per a la circulació d'imatges i béns. La seva pel·lícula The White Elephant (L'elefant blanc) va rebre el premi a millor curt del festival Cinema du Reel de París de 2018, i va ser preseleccionada per al Kurzfilm Festival d’Hamburg (KFF) de 2019. Recentment va publicar el seu primer conte and this is the object that i found (i aquest és l'objecte que vaig trobar), el 2020, a Mezosfera. La seva pròxima exposició individual al Beirut Art Center (BAC) reuneix per primera vegada diverses de les seves obres d'art en una sola exposició.

+ informació

.

Entrades populars