Cinema a la Filmoteca, en el marc de l’exposició 'John Akomfrah. Vertigo Sea' | 8 i 15 abr.


Amb motiu de l’exposició John Akomfrah. Vertigo Sea de la Fundació Antoni Tàpies, el museu presenta, amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya, dues pel·lícules d’aquest artista i cineasta d’origen ghanès.

· Dijous 8 d’abril del 2021, a les 19.00 h, a la sala Laya de la Filmoteca de Catalunya: Handsworth Songs (1986), amb presentació a càrrec de Neus Miró.

Handsworth Songs (1986) va ser el primer film d’Akomfrah com a director. Produït per Black Audio Film Collective (1982-1998), col·lectiu del qual en fou membre i cofundador, la pel·lícula fou una resposta a l’agitació social que tingué lloc a Birmingham i Londres l’octubre del 1985, arran de la mort d’una dona negra i d’un policia blanc. Akomfrah combina fotografies d’arxiu, entrevistes i fragments de notícies per mostrar el racisme persistent a la Gran Bretanya i la violenta repressió policial envers les comunitats negres.


· Dijous 15 d’abril del 2021, a les 19.00 h, a la sala Laya de la Filmoteca de Catalunya: Martin Luther King and The March on Washington (2013), amb presentació a càrrec de Tania Adam.

Martin Luther King and The March on Washington (2013) és una pel·lícula entorn de la Marxa sobre Washington, la històrica manifestació durant la qual Martin Luther King va pronunciar el conegut discurs “Tinc un somni”. El film combina entrevistes a participants i assistents de la Marxa -membres dels grups organitzadors, activistes, senadors-, amb imatges extretes i recuperades dels arxius.

Imatges: © Smoking Dogs Films; Courtesy Smoking Dogs Films and Lisson Gallery


+ informació

.

Entrades populars