Club de lectura sobre 'John Akomfrah. Vertigo Sea' | La Impossible + Fundació Tàpies | BCN


Amb motiu de l’exposició John Akomfrah. Vertigo Sea la Fundació Antoni Tàpies us proposa un club de lectura en el qual, un dijous al mes, comentarem un llibre relacionat amb algun dels temes que planteja l’exposició, com ara l’esclavatge, la relació de l’ésser humà amb el medi marítim, les migracions o els efectes de l’acció humana en el medi ambient.

Començarem amb Beloved, de l’escriptora i Premi Nobel de Literatura Toni Morrison. Considerada una de les millors novel·les nord-americanes dels últims cinquanta anys, s’inspira en la història real d’una dona afroamericana que va fugir de l’esclavatge i va sacrificar la seva filla per salvar-la del captiveri. Morrison dedica el llibre als “seixanta milions i més”; és a dir, a les persones que van perdre la vida durant el comerç atlàntic d’esclaus.

En segon lloc, Guàrdia, de Nikos Kavadias, una novel·la que relata les converses de dos mariners durant el torn de guàrdia. La vida al mar, tal com la descriu aquest autor grec, no té res d’ideal. Tanmateix, ell també se sentia atret per la vida marina i, a més d’escriptor i poeta, fou radiotelegrafista en un vaixell.

Orígens, el tercer dels llibres escollits, ens parla de la migració forçada a causa d’un conflicte bèl·lic. L’autor, Saša Stanišić, va haver de fugir de Bòsnia per la guerra dels Balcans i construir una nova vida a Alemanya. Aquesta és una novel·la sobre els records, la recerca dels orígens i de com néixer en un lloc o altre del planeta condiciona la nostra existència.

Per últim, Bérengère Cournut, amb De pedra i os, ens transporta, a través d’una mirada ecofeminista, a l’àrtic i a la saviesa ecològica ancestral del poble inuit.

- Dijous 18 de març: Beloved, de Toni Morrison.

- Dijous 29 d’abril: Guàrdia, de Nikos Kavadias.

- Dijous 27 de maig: Orígens, de Saša Stanišić.

- Dijous 1 de juliol: De pedra i os, de Bérengère Cournut.


DATES

18.03.2021 a les 18.00 h.
29.04.2021 a les 18.00 h.
27.05.2021 a les 18.00 h.
01.07.2021 a les 18.00 h.

Gratuït. Aforament limitat. Cal fer reserva prèvia: info@laimpossible.cat

Entrades populars