Exposició: Manuel Castro | L’home que sabia mirar el món | Galeria Barnadas | Fins 30 abr


Manuel Castro
L’home que sabia mirar el món

De l’11 de març al 10 d’abril del 2021
Galeria Barnadas, Barcelona

Aquesta exposició de Manuel Castro, traspassat recentment, es fa en un sentit homenatge a un dels primers artistes que van col·laborar amb la galeria Jordi Barnadas.

Manuel Castro ha estat present en aquests gaire be 30 anys de vida de la galeria Barnadas de forma ininterrompuda, començant amb una exposició de gravats l’any 1993, seguida de múltiples exposicions individuals i col·lectives, així com reeixides presències a fires internacionals com Miart (Milà) o Start (Estrasburg).

Manuel Castro, dissenyador industrial de formació i artista, era un home culte, observador i coneixedor profund de la història de l’art, en paraules de Jordi Barnadas: un savi, crític amb el món. El seu personatge amb barret, és un alter ego d’ell mateix, rodejat de llibres i sempre a punt per emprendre un viatge. Amb una mirada nostàlgica i somniadora, Castro, a través de la seva obra, ens ve dir que cal mirar la realitat amb criteri, des d’un cert prisma, on la bellesa, ja sigui d’un paisatge, d’un tapís, d’una joguina... perduren al pas del temps. 

Castro va avantposar sempre la seva llibertat per sobre de modes o corrents artístics, pintant pel gust de pintar i allò que a ell l’inspirava. L’èxit mai el va obsessionar, pensant que el podria allunyar d’una certa “felicitat” i dels petits valors d’una ànima artística molt activa però alhora tranquil·la.
 
Ja als anys 60 el seu llenguatge era figuratiu, allunyant-se de l’expressionisme abstracte imperant. Castro reencarna el model de l’artista d’esperit lliure, no pel crit rebel d’una obra més o menys trencadora, si no per seguir el seu propi ritme amb valor i talent i, sense influencies, crear el seu llegat consistent.

Galeria Jordi Barnadas
Consell de Cent, 347
Barcelona, Catalunya

Entrades populars