Miró-ADLAN. Un arxiu de la modernitat (1932-1936) | Fundació Joan Miró | Fins 4 jul.


Miró-ADLAN. Un arxiu de la modernitat (1932-1936)
12/03/2021 - 04/07/2021

Comissariada per Muriel Gómez Pradas, Jordana Mendelson i Joan M. Minguet
Amb la col·laboració de Dolors Rodríguez Roig

Un projecte coordinat per Teresa Montaner i Elena Escolar, de l’Àrea de Col·leccions de la Fundació Joan Miró

L'exposició reconstrueix el paper cabdal que van tenir els Amics de l'Art Nou en la introducció de la modernitat cultural a la Barcelona dels anys trenta. Els comissaris subratllen les connexions essencials d'aquest grup d'artistes i intel·lectuals amb Joan Miró, a qui van prendre com a estendard de la seva activitat.

La mostra reuneix els documents i materials del gran arxiu d'ADLAN, conservat en diversos centres públics i privats, principalment en els fons del COAC i de la Fundació Joan Miró. Miró-ADLAN revela la tasca fonamental de documentació i conservació d'Adelita Lobo, gestora cultural, secretària, tresorera i membre de l'entitat, gràcies a la qual perviu la memòria del grup. L'exposició aplega també una selecció d'obres de les cinc exposicions que Miró va presentar a Barcelona amb l'objectiu que els socis del grup poguessin conèixer en primícia les peces que després viatjarien a París, Nova York o Zuric.

El projecte, que compta amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell, s'inclou en la sèrie Miró Documents. Aquest cicle d'exposicions, publicacions i simposis investiga noves aproximacions a l'obra de l'artista a partir dels fons de l'Arxiu de la Fundació Joan Miró. L’exposició ha estat possible gràcies a la suma de complicitats de la Universitat de Nova York (NYU), el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya i el Museu Picasso de Barcelona, i al suport generós i continuat de la Fundació Vila Casas a la conservació de la Col·lecció i la seva presentació a la Fundació Joan Miró.


.

Entrades populars