Recado da Mata | Caio Reisewitz | Galeria Joan Prats | 11 març


CAIO REISEWITZ. Ambé, 2021. C-print sobre diasec, ed.de 5, 122 x 220 cm

CAIO REISEWITZ
RECADO DA MATA
11/03/2021 - 06/05/2021

Inauguració: dijous 11 de març, 16- 20h
Galeria Joan Prats 
Barcelona, Catalunya

El proper 11 de març del 2021, la Galeria Joan Prats inaugura Recado da Mata, la quarta exposició de Caio Reisewitz, on es presenten 11 fotografies, un vídeo i un àudio.

Caio Reisewitz ha fet moltes de las fotografies reunides en aquesta exposició como una resposta a la lectura dels llibres de dos grans pensadors i líders indígenes que treballen avui a Brasil: A queda do céu [La caiguda del cel], de Davi Kopenawa en coautoria amb Bruce Albert, i Ideias para adiar o fim do mundo [Idees per a posposar la fi del món], d’Ailton Krenak. El títol d’aquesta exposició, a més, manlleva el títol del prefaci que l’antropòleg Eduardo Viveiros de Castro va escriure per al llibre de Kopenawa i Albert, qui al seu torn al·ludeix al conte “O recado do morro” [“El missatge del turó”], de João Guimarães Rosa. 

En el conte, un rodamón i un ermità adverteixen a la població de la regió sobre el missatge que diuen haver rebut del propi Morro da Garça (Turó de Garça): en un grup de set homes, un d’ells seria assassinat a traïció. En el prefaci, Viveiros de Castro reprèn la idea d’una mort imminent anunciada per la naturalesa; ara ja no per la veu del turó, sinó per la veu de la selva. La selva ens adverteix que està sent exterminada per l’home i, aquest missatge de la natura, és el que Caio Reisewitz ha intentat mostrar-nos en les seves fotografies.

Text de Verónica Stigger (Porto Alegre, 1973), escriptora, crítica d'art, comissària independent i professora.

+ informació

.

Entrades populars